Rotterdam doet onderzoek Turkse clubs

7
3

Rotterdam onderzoekt of Turkse organisaties in de stad op enige manier verbonden zijn met de omstreden islamitische prediker Fethullah Gülen. De gemeenteraad nam donderdag een motie aan die het college daartoe opdracht geeft.

Het gaat om Turkse instellingen die subsidie krijgen voor integratie, terwijl het tegenovergestelde zou plaatsvinden. De gemeenteraad wil dat de geldstromen van Turkse schoolinternaten, De Dialoogacademie, Stichting Islam en Dialoog, Stichting Hogiaf, Time Media Groep en het Cosmicus College worden onderzocht.

Volgens sommigen is Fethullah Gülen een sektarische beweging die uit is op de islamisering van de samenleving en ook in Nederland vele duizenden aanhangers heeft. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer gaf eerder minister Ella Vogelaar (Integratie) te kennen een landelijk onderzoek te willen.

7 REACTIES

  1. Over Fethullah Gulen wordt gezegd dat hij een gematigde moslim is. Een moslim van het type moslims waarvan er meer op de aarde rondlopen dan er zuivere soennieten zijn. Zijn leer – die ik niet echt goed ken – komt bij mij over als een soort “Morele Herbewapening” voor de islam. En dat gedoe met de subsidies en schoolgelden zal wel weer neerkomen op een ja/nee geharrewar over een juiste besteding van overheidsgelden.

  2. Deze Fetulah gulen wil europa en amerika heroveren om de Nur regime sterker te maken. Zelfs in Nederland proberen ze jonge goed studerende dames/heren te overtuigen om bij hun aan te sluiten uit belofte dat ze hun zullen helpen en hun gratis groep vakanties aan te bieden. Waarna deze jonge goed studerende jongeren een hersenspoeling ondergaan waarna het na een tijd ook moeilijk is de Nur regime hun rug te keren. Het doel van deze mensen is dat ze europa willen veroveren met deze regime. En zo veel mensen in hun club lid te krijgen zodat ze sterker naar hun doel kunnen streven.

  3. och emre wa zit gij te zevere jong abnormale vent bide turkum diyip geciniyoo ulan sizin gibiler bu dunyayi batiriyo varyaaa zeveraar jullie wete van niks en toch geve jullie reactie hou voortaan u gedachte vo u eige mense.. yazik yaa yazik bide musluman olcak o adina saygimdan dolayi susuyorum

  4. de gene die macht hebben geld hebben brengen dingen in de wereld en de anderen geloven het allemaal politiek allemaal een spelletje….iedereen die zoekt om iemand aan te wijzen met ze vinger….emre je moet niet over dingen praten wat je niet weet…omdat een nederlander word gepakt voor kinderporno die sex met kinderen heeft betekent dat alle nederlanders zo zijn ira is een terrorischte groep afkomst kathoeliek zijn kathoelieken allemaal zo nee…bin ladin wie is dat vriend van bush amerika bin ladin zoveel operaties gehad gezicht alles veranderd terwijl het gewoon een jood blijkt te zijn ….allah kerim…

  5. Sorry maar sarIkiz. Wat ik heb geschreven zijn allemaal wel waar. Ik verzin dit niet zomaar. Biseyleri gormusuz yasamisizki anlatiyoruz. Wat heeft dit te maken met dat ik een turk ben. Ik weet niet welke niveau/ladder jij zit maar ik zou niet zomaar zonder iemand te kennen iemand onderschatten. Je kan beter reageren op de onderwerp wat jouw mening is. En niet op iemands persoonlijkheid of geloof

  6. “Emre je moet niet over dingen praten wat je niet weet”…Als je iets niet meemaak en hoor merk je het ook niet Ersin. Er zijn mischien veel meer dingen die je niet weet. Of je bent een sempatisant. Die probeert te beschermen. Ik heb hiermee te maken gehad. En waarom zou ik zomaar hiet iets zetten wat niet waar is. Ik ken ook mensen kennen die hier grondig mee bezig mee zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here