Lage vliegtaks voor Turkije

0
2

Turkije komt in het lage tarief van de vliegbelasting. Dat schrijft staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) dinsdag aan de Tweede Kamer. Door de vliegtaks die 1 juli wordt ingevoerd, betalen passagiers voor vluchten buiten de Europese Unie en verder dan 2500 kilometer 45 euro extra.

Voor kortere vluchten geldt een toeslag van 11,25 euro. Voor landen die doorsneden worden door de grens van 2500 kilometer, zoals Turkije, gold afhankelijk van de bestemming het hoge of lage tarief. Reisbureaus klaagden echter dat boekingssystemen niet uit de voeten kunnen met verschillende tarieven voor hetzelfde land.

De Jager heeft besloten dat als een deel van een land binnen de 2500 kilometerzone ligt, het lage tarief van toepassing is voor alle bestemmingen in hetzelfde land. Naast Turkije geldt dit ook voor de Canarische Eilanden, Madeira, Marokko en de Azoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here