Selim Bölükbaşı in Nederland

0
3

Kunststichting Sahne, Nazar events en het WMDC presenteren: Selim Bölükbaşı uit Turkije en zijn Nederlandse vrienden op de Kemence en Tulum. De in 1980 in Üsküdar geboren Selim Bölükbaşı, is zijn muziekcarrière begonnen met invloed van zijn moeder. Al op jonge leeftijd ontdekte hij de baglama die hij vervolgens lange tijden heeft bespeeld. Op 17-jarige leeftijd maakte hij kennis met de tulum. Hij geniet zijn opleiding op het staatsconservatorium. In zijn studententijd maakt hij kennis met Birol Topaloğlu waarmee hij een jaar lang optreed.

In 2001 maakt hij kennis met Kazim Koyuncu en sluit zich aan bij zijn groep. Op verzoek en aandringen van Kazim Koyuncu leert hij de kemence bespelen in een record tijd van 2 maanden. Met de vernieuwingen die hij in de kemence en tulum bracht en zijn eigenzinnige stijl groeit hij binnen korte tijd uit tot de meest bekende kemence virtuoos uit het Zwarte Zee gebied. Hij ontwerpt een nieuwe bas kemence die hij kemencello noemt. Ook doet hij aanpassingen op de tulum waar mee hij tulums maakt die geschikt zijn om verschillende maqams te spelen.

Selim Bölükbaşı speelt momenteel met Volkan Konak en levert zijn muzikale bijdrage aan grote dansshows als Sultans of the Dance, Anatolia, en Anadolu Atesi. Bölükbaşı speelt niet alleen muziek uit het Zwarte Zee gebied, maar hij laat ook de grote variëteit horen van de hedendaagse Turkse muziek.

Instrumenten: Baglama, Kemence, Tulum (doedelzak). Meer informatie: www.selimbolukbasi.com.

Voorverkoop: Nazar en het World Music & Dance Centre. Voor reserveringen: 010 – 244 45 16 (WMDC) of info@wmdc.nl.
02.05.2008
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €12/ €8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here