Minister praat met Turkse ambassadeur

0
4

Minister voor Integratie Ella Vogelaar (PvdA) gaat met de Turkse ambassadeur praten over de omstreden speech die de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zondag in Keulen hield. De strekking van deze toespraak wijst Vogelaar echter niet geheel af, zei ze dinsdag in de Tweede Kamer.

Erdogan zei voor een zaal vol Duitse, Nederlandse en Belgische Turken dat het een ‘misdaad tegen de menselijkheid’ is om te assimileren in de Duitse samenleving. Vogelaar nam volgens dagblad De Pers afstand van die ‘boude uitspraak’, maar benadrukte verder dat Erdogan óók heeft gezegd dat Turken de taal moeten leren van het land waar ze wonen.

Volgens VVD-Kamerlid Henk Kamp hindert Erdogan de integratie van Turken. Als iemand van Turkse afkomst ervoor kiest te leven als een Duitser of een Nederlander, moet dat kunnen, vindt Kamp. “Zo iemand moet dan niet door de premier van zijn land van herkomst worden gekwalificeerd als een misdadiger.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here