‘Turken hebben ICT-achterstand’

0
1

Onder allochtonen hebben Turken (en ook Marokkanen) een relatief grote achterstand bij het gebruik van de computer en internet. Surinamers en Antillianen hebben die achterstand niet. Hun computergebruik is min of meer gelijk met dat van autochtonen. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een rapport dat donderdag wordt gepresenteerd.

Het SCP kan geen duidelijke verklaring geven voor de achterstand ten opzichte van andere allochtonen. Over het algemeen zijn allochtonen lager opgeleid, hebben ze een lager inkomen en beschikken ze over minder vaardigheden om informatie op te zoeken. Allochtonen noemen zelf geldgebrek als reden om minder gebruik te maken van een computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here