Nieuwe Mediawet voor online content in Turkije

0
214
Ministerie: alleen 'lege' laptop en telefoon meenemen naar Turkije
Photo credit: danielfoster437 SAD Light via photopin (license)

Ministerie: alleen 'lege' laptop en telefoon meenemen naar Turkije
Photo credit: danielfoster437 SAD Light via photopin (license)
De regering van president Erdogan voert een wet door die bepaalt dat voor het plaatsen van online-video’s een vergunning nodig is. Dat meldt de NOS. Series, livestreams van evenementen, nieuws: in de toekomst moet het eerst langs de media-waakhond. En wat zonder vergunning online staat, kan worden geblokkeerd aldus de omroep.

Met de nieuwe mediawet voor online content dicht hij het laatste gat in de dijk. Het web is de enige vrijplaats voor ongecensureerde informatie, de laatste jaren veel gebruikt door Turken die van andere media zijn geweerd.

De regering ziet het probleem niet. “Deze wet is slechts bedoeld om toezicht te kunnen houden.”(Bron/Lees verder: NOS.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here