Rutte wil niet dat Turkse politici campagne in NL komen voeren

0
208
Rutte wil niet dat Turkse politici campagne in NL komen voeren

Rutte wil niet dat Turkse politici campagne in NL komen voeren

Premier Rutte vindt het onwenselijk als Turkse politici in Nederland campagne komen voeren voor de vervroegde verkiezingen in juni. Dat zei hij vandaag bij de wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. Volgens Rutte kunnen de campagnes van de kabinetsleden en leden van de AK-partij van president Erdogan leiden tot verstoring van de openbare orde in Nederland.

Rutte zei verder dat Nederland zich zorgen maakt over de richting waarin Turkije zich ontwikkelt. “Die verkiezingen lijken naar voren te zijn gehaald. Turkije bevindt zich op de verkeerde weg waar het gaat om de ontwikkeling van de democratie” aldus de premier.

Vorig jaar maart leidde de komst van de Turkse minister Kaya naar Rotterdam tot veel commotie. Zij kreeg geen toestemming om campagne te voeren in Nederland. Volgens de NOS is Rutte nog niet zover dat hij Turkije laat weten om hier geen campagne te komen voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here