Mesut Özil en Ilkay Gündogan geschorst om ontmoeting met Erdogan

0
334
Foto © AK Parti Twitter; vlnr Ilkay Gündogan, Mesut Özil, president Erdogan en Cenk Tosun.
Foto © AK Parti Twitter; vlnr Ilkay Gündogan, Mesut Özil, president Erdogan en Cenk Tosun.

De Duitse voetballers met Turkse roots Mesut Özil en Ilkay Gündogan zijn geschorst om een ontmoeting met president Erdogan van Turkije. De twee waren zaterdag in Berlijn om met de Duitse bondscoach in gesprek te gaan over de ontmoeting die zij samen met Cenk Tosun hadden met de Turkse president schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant riepen diverse Duitse politici op om de twee middenvelders niet mee te nemen naar het WK. Ook grote sponsors waren kritisch over de actie van de twee spelers met Turkse roots. Velen vonden dat de voetballers zich voor het karretje lieten spannen van de campagne van Erdogan.

Özil en Gündogan gaven een verklaring en zijn vanwege hun actie tijdelijk geschorst. Ze mogen nog wel mee naar het WK in Rusland, aldus het Algemeen Dagblad.

De foto van de AK Parti:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here