Koerden demonstreren tegen Turkije

1
6

In Noord-Irak hebben duizenden Koerden gedemonstreerd tegen de beslissing van het Turkse parlement om toestemming te geven voor een inval in Irak. In Dahuk, een Koerdische stad bij de grens met Turkije liepen meer dan vijfduizend demonstranten – politici en gewone burgers – naar kantoren van de VN, waar ze een document overhandigde waarin ze de VN opriepen om te interveniëren om een mogelijke Turkse inval in Irak te voorkomen. Dat meldt de Belgische krant De Standaard.

De betogers zwaaiden met vlaggen van de autonome Koerdische regio van Irak en zongen nationalistische Koerdische liederen. ‘Nee tegen militaire actie, ja tegen dialoog’, riepen de demonstranten. Koerdische leiders hebben gewaarschuwd dat een Turkse inval in het noorden van Irak de relatieve stabiliteit in de regio kan verstoren. Ze hebben Ankara opgeroepen om het geweld van de Koerdische rebellen op vredelievende wijze te beantwoorden.

1 REACTIE

  1. BARIÅžTA VE SAVAÅžTA, karada, denizde, ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doÄŸruluk ve muhabbetle hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceÄŸime ve askerliÄŸin namusunu, Türk sancağının ÅŸanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uÄŸrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceÄŸime namusum üzerine and içerim.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here