Turkse bedrijven onder druk in Irak

0
2

Turkse bedrijven die actief zijn in Irak lijden onder de Turks-Iraakse wrijvingen en de dreigende toon van Ankara. Het dagblad Turkish Daily News berichtte dinsdag dat in de afgelopen twee weken 23 Turkse ondernemingen zich genoodzaakt zagen hun activiteiten in Noord-Irak te staken. Turkse bedrijven domineren vooral de bouw in de Noord-Iraakse, Koerdische regio schrijft De Telegraaf.

De laatste die het opgaf was volgens de Kamer van Koophandel in Arbil een aannemer, Tasyapi Construction. Die legde met honderden werknemers wegen aan in Noord-Irak. Eigenaar Emrullah Turani zei dat het geen zin heeft om onder de huidige omstandigheden verder te werken.

Naar schatting 90 procent van de bouwprojecten van de Iraaks-Koerdische overheid wordt door Turkse ondernemingen uitgevoerd. In 2006 verrichten Turken voor minstens 2,5 miljoen dollar bouwwerkzaamheden in deze regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here