President Syrië bezoekt Turkije

0
2

De Syrische president Bashar Assad is gisteren (dinsdag) begonnen aan een bezoek aan Turkije, dat volgens Assad tussen zijn land en Israël bemiddelt. Het Syrische staatspersbureau SANA zei dat Assad naar Turkije afreisde voor overleg over ‘regionale aangelegenheden’ schrijft Nieuws.NL.

Het bezoek van Assad, zijn eerste aan Turkije sinds 2004, komt enkele weken na een aanval van de Israëlische luchtmacht op een tot nu toe onbekend doelwit in Noordoost-Syrië, bij de grens met Turkije. Volgens diverse berichten was het doelwit een kernreactor in aanbouw, al heeft Syrië dit ontkend. Assad heeft gezegd dat de aanval een ‘ongebruikt militair gebouw’ heeft getroffen. Beide landen hebben een ongebruikelijk stilzwijgen over het incident bewaard.

Turkije heeft bij Israël een klacht ingediend omdat Israëlische vliegtuigen tijdens de luchtaanval, die op 6 september plaatsvond, boven Turks grondgebied brandstoftanks hebben gelost. Vorige week zei Assad in interviews met twee Tunesische kranten dat Turkije, dat nauwe banden onderhoudt met Israël, poogt te bemiddelen tussen Syrië en Israël. De Turkse minister van buitenlandse zaken bezocht de twee landen eerder deze maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here