Otapan mogelijk alsnog naar Turkije

1
1

De Otapan heeft een nieuwe ligplaats. Het gesaneerde asbestschip is vrijdagmorgen vroeg versleept vanuit de Rotterdamse Botlekhaven naar ‘s-Gravendeel, vooruitlopend op een mogelijk vertrek naar Turkije.

Minister van Milieu Jacqueline Cramer heeft het schip laten overbrengen wegens een belofte aan de gemeente Rotterdam dat het schip voor 1 januari 2008 daar weg zou zijn. Bovendien zijn de ligkosten in ‘s-Gravendeel een stuk lager, schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Die liggelden, plus ook verzekerings- en andere kosten, zijn tot nu toe voor Nederlandse rekening, omdat de Turkse eigenaar, de werf Simsekler, er niet voor wil opdraaien. Het gaat om een bedrag van intussen 250.000 euro. Cramer wil de kosten verhalen op Simsekler.

De Otapan lag tussen 1999 en juli 2006 in de haven van Amsterdam. Vorig jaar zomer werd het schip naar Turkije gesleept voor sloop bij Simsekler, maar de Turken weerden het wegens te veel asbest.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here