Albayrak: loyaliteit voldoende bewezen

1
1

Staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) heeft geen behoefte haar loyaliteit aan Nederland nog eens extra te bewijzen. ‘Ik ben soms honderd procent Nederlands en soms honderd procent Turks. Dat sluit elkaar niet uit.

Een mens is geen gespleten persoonlijkheid’, zei Albayrak, die ook vreemdelingenzaken in haar portefeuille heeft, zondagavond op Radio 1. Wilders verwijt de bewindsvrouw de schijn van dubbele loyaliteit omdat ze zowel een Nederlands als een Turks paspoort heeft. Diverse instanties en politici hebben de afgelopen weken hun afkeur uitgesproken over de manier waarop de discussie wordt gevoerd.

Ook schrijver en historicus Geert Mak nam deel aan het gesprek met Albayrak. Hij noemde de discussie over dubbele nationaliteit van de afgelopen weken ‘weerzinwekkend’.

1 REACTIE

 1. ik ben blij dat iemand als Geert Mak nu eens in de bres springt, niet alleen voor Albayrak, maar ook voor alle andere Nederlanders met dubbele nationaliteit.
  Hoe is het toch mogelijk dat iets wat nooit een issue is geweest ineens door Geert Wilders een soort van thema van het jaar kan worden?
  Ä°k mis eerlijk gezegd ook het ’tegengeluid’; schreeuwt Wilders zo hard dat we de rest niet meer horen of houd de rest gewoon angstvallig zijn mond maar dicht?
  Waarom horen we niets over al die nederlanders die zijn geemigreerd naar het buitenland en daar ook 2 nationaliteiten hebben, waarom horen we niets van de andere bekende nederlanders met dubbele nationaliteit.
  Het lijkt er nu wel op dat alleen mensen met turkse of marokkaanse achtergrond een dubbele nationaliteit hanteren.
  Mijn kinderen hebben ook 2 nationaliteiten en kijken af en toe naar Kanal D çoçuk en af en toe naar Sesamstraat en dat gaat prima zo! Ik hoop dat meer mensen zich vanuit een positief perspectief in deze discussie gaan mengen en wat tegenwicht kunnen bieden aan de heer W. en de zijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here