Het grote Moslim verkiezingsdebat

1
7

In een extra uitzending van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) vindt maandag 13 november een levendig debat plaats tussen politici en prominenten met een moslim achtergrond. De campagnes voor de verkiezingen van 22 november zijn in volle gang. Maar het blijkt dat veel Nederlandse moslims vinden dat het buitenlandbeleid van Nederland te weinig aan bod komt.

Er heerst bij de moslimgemeenschap een beeld dat Nederland weinig kritisch achter de oorlogen van Amerika en Groot-Brittannië aanloopt. Door de Amerikaanse ‘War on Terror’ zijn er ook geluiden dat de democratische vrijheden in Nederland onder druk zijn komen te staan. In hun verkiezingscampagnes maken de politici hier maar weinig woorden aan vuil. De NMO gaat dat dus wel doen. Politicoloog Radi Suudi confronteert politici en moslims met zijn vragen en zal het debat verder in goede banen leiden. Wat hebben de politieke partijen de moslims en andere stemmers op deze onderwerpen eigenlijk te bieden?

De gasten zijn: Gerda Verburg (CDA), Aleid Wolfsen (PvdA), Harry van Bommel (SP), Famile Arslan (jurist), Tariq Shadid (Palestijns chirurg en publicist), Ozkan Golpinar (schrijver en journalist), Farah Karimi (scheidend GroenLinks politica en publicist), Ali Eddaoudi (geestelijk verzorger en publicist), en Shervin Nekuee (socioloog en publicist).

Voor dit programma heeft de NMO een landelijke representatieve steekproef laten verrichten onder Nederlandse moslims. De resultaten van dit onderzoek worden tijdens het verkiezingsdebat bekend gemaakt. Na de uitzending zijn de resultaten beschikbaar op de website van de Nederlandse Moslim Omroep.

Uitzending: maandag 13-11-2006 van 21.00 tot 21.50 uur op Nederland 2. Het programma wordt niet herhaald.

1 REACTIE

  1. Geachte redactie, dank voor de vermelding van onze uitzending Het Groot Moslim Verkiezingsdebat van afgelopen maandag. Inmiddels is bekend dat de uitzending morgenochtend herhaald zal worden: van 09.55 tot 10.45 op Nederland 2. Hierbij ons verzoek om deze aanvulling over te nemen, is uw vermelding weer geheel up-to-date.
    Veel dank,

    Koosje Sierman
    webredactie Nederlandse Moslim Omroep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here