Turken schreeuwen Sparta naar winst

0
6

Een groep voetbalsupporters, met voornamelijk Turkse roots, stuwen sinds kort de Rotterdamse voetbalclub Sparta bij thuiswedstrijden naar voren. Vanaf 30 minuten voor de wedstrijd tot diep in blessuretijd worden de stembanden niet gespaard, dat onder begeleiding van eveneens luide trommels.

Volgens het Algemeen Dagblad lijkt het de Rotterdamse voetbalclub, door de actie van de Turkse ‘Jong Spartanen‘, voor de wind te gaan. Gisteren won de club met 2-1 van ADO Den Haag.

Op het weblog van RichardG, is te lezen dat niet alle Hollanders blij zijn met de komst van de groep van ongeveer 50 Turken. Op zijn weblog zijn enkele achterlijke reacties te lezen:

“Na de maatschappij nu ook de voetbalstadions. Verdonk, zet mij het land uit!”, “Ik ben TEGEN hun komst, doet de naam van Sparta Rotterdam niet echt eer aan, wat zal menig uitsupporter hier wel niet van zeggen.” en “Ik zit echt niet te wachten op één of ander suikerfeest op de tribune; dan liever geen sfeer.”.

RichardG zegt zelf: “Zij zijn een enorm positief voorbeeld van hoe supporters een wedstrijd kunnen beleven en ik zal het zelfs een eer vinden om samen met hen Sparta Rotterdam naar de overwinning te schreeuwen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here