Debat TANNET op landelijke themadag

0
5

Op 18 november 2006 wordt in Den Haag tijdens de landelijke bijeenkomst van TANNET een themadag georganiseerd: “Een land om in te leven”. Voor dit debat zijn een aantal prominente gastsprekers uitgenodigd.

Stichting Tannet (Turks Academisch Netwerk) is een netwerk van hoger opgeleide Turkse Nederlanders, opgericht in september 2000. Tannet kent een onafhankelijke organisatiestructuur en is niet gelieerd aan een politieke of religieuze stroming en wordt volledig door vrijwilligers bestuurd. Tannet telt momenteel 500 leden; allen hoogopgeleide Turkse Nederlanders.

In aanloop naar de verkiezingen organiseert Tannet met wetenschappers en politici een debat met de volgende onderwerpen:

• Is de Nederlander Integratiemoe?
• Kan er worden gezegd wat er wordt gedacht? Zoals bij de Armeense kwestie.
• Hoe gaat Nederland om met de nieuwe Nederlanders?
• Kunnen we het sjabloon-denken nog loslaten?
• Wat is nu in de afgelopen 40 jaar ECHT veranderd in het denken over de multiculturele Samenleving

Halleh Ghorashi (hoogleraar Management en Diversiteit aan de Vrije Universiteit van Amsterdam) spreker voor de dag.
Zij zal haar visie geven over Multiculturalisme en integratievraagstukken. Dagvoorzitter Marco Wilke, kroonlid van de SER, zal de uitkomst van het debat in de vorm van een persoonlijk advies onder de aandacht brengen van de politici, de mogelijke vertegenwoordigers van de nieuwe regering.

Locatie Themadag:
Louis Couperusplein 2
2514 HP DEN HAAG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here