do 18 januari 2018, 12:30 uur

Turkije veroordeeld pianist wegens belediging van de islam

SayDe Turkse pianist en componist Fazil Say is in Istanbul tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden veroordeeld voor belediging van de islam. Say was voor de rechter gebracht wegens een serie tweets waarin hij een religieuze leider en de islam belachelijk zou hebben gemaakt meldt de NOS.

Say is een veelgevraagd pianist, die volgend jaar onder andere in het Concertgebouw optreedt. Ook heeft hij met het New York Philharmonic gespeeld. De rechtbank gaf Say vandaag een proeftijd van vijf jaar. De 43-jarige pianist is een criticus van de regering van premier Erdogan. Tegen de rechter zei Say dat hij het slachtoffer is van een politiek proces.(Via NOS.nl)Er zijn 5 reacties

 1. hatice
  Geplaatst op 15 april 2013 om 11:28 pm uur.

  artik sacmalamaya basliyorlar ama…
  buraya kadar AKP ok, iyi is cikartiyor, ama bunu yaparkende demokratik kisisel, bireysel haklari cignemeye basladi. hazmettiremiyorsa yasaklar ve baskilarla mi kabullendircekler muslumanlik anlayisini. kime ne kim allaha peygambere, kitaba, ne derse der! yasayan bir insana olur sadece hakaret, bir algiya degil!!!

  dusunce ozgurlugu bu sekilde kisitlanamaz. hele ki hakaret denilen sey bir siirse veya bir yazarin yorumuysa veya bir eserse…

  boyle koruyacaksan demekki hakliymis islam dusmanlari. Islam baskici bir dinmis demek diyorsun iste!!!

  korkunc

 2. L.Nessy
  Geplaatst op 20 april 2013 om 7:07 pm uur.

  Jammer zeg, zo is de brug naar toetreding in de EU nog groter. Ik hoop dat ons Turkije de vrijheid van meningsuiting naar een hoger niveau kan tillen.

 3. erdogan
  Geplaatst op 23 april 2013 om 7:43 pm uur.

  Mag je zomaar mensen en of religies beledigen en of kwetsen omdat anders de vrijheid van meningsuiting gevaar loopt? Mag je anderen kleineren omdat jezelf denkt het beter te weten? Kweek je zo niet polarisatie en onderlinge onrust en misschien zelfs haat jegens elkaar en tussen verschillende bevolkingsgroepen op? Leidt dit meestal niet tot wrijvingen tussen mensen? Leidt dit niet tot opstanden en zelfs tot oorlogen?

  Iedereeen mag denken wat hij/zij wil. Daar kan geen dwang in zijn. Je denkwijze uiten zonder enige vorm van fatsoen gaat mij te ver. Rust en vrede in een samenleving zijn belangrijker dan woorden en uitingen van vederf die mensen tegen elkaar opzetten. Mensen moeten elkaar erop kunnen aanspreken als de vrijheid van meningsuiting leidt tot onrust in een samenleving. Respectloze en oneerbiedige uitingen tegen andersdenkenden dan jezelf valt bij mij niet in de kaders van vrijheid van meningsuiting. Vrijheid van meningsuiting dient met fatsoen te gebeuren. Het denken kan niet beperkt worden maar vrijheid van meningsuiting dient gepaard te gaan met fatsoen. Zich niet fatsoenlijk kunnen uiten impliceert een zeer onderontwikkeld nivo van het begrip van vrijheid van meningsuiting.

 4. wim
  Geplaatst op 3 juni 2013 om 1:43 pm uur.

  Dictaturen starten met het monddood maken van journalisten en kunstenaars.Immers, zij prikkelen mensen tot nadenken. Hey “erdogan” menneke mooie volzinnen schrijf je waarin onzin staat. Ja hoor je mag mensen op hun tenen gaan staan. Dat doe jij toch ook door denigrerend de ander dan als onderontwikkeld te betitelen. Noem het dan maar respectvol als vrouwen en kinderen met traangas en rubberkogels worden belaagd. Wake up man!!

 5. Dekschip
  Geplaatst op 9 juni 2013 om 11:48 am uur.

  Waarom heeft niemand het over de mensen die vastgezet worden omdat ze zich negatief uiten over ataturk!
  Misschien omdat anders de waarheid over ataturk & de zionisten aan het licht komt..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl