Turkse advocaat met dood bedreigd

0
4

JustitieEen Turkse advocaat die de nabestaanden van drie vermoorde christenen vertegenwoordigt, wordt geregeld met de dood bedreigd. Dat schrijft de maandkrant Uitdaging. Volgens de krant verkeert Erdal Dogan in levensgevaar.

De mensenrechtenadvocaat speelt een sleutelrol in het proces tegen de verdachten van de moord op de Turken Necati Aydin en Ugur Yuksel en op Tillman Geske, in Duitse ingezetene. Zij werden gemarteld en gedood op 18 april 2007 in het kantoor van Zirve Publishing House, een christelijke uitgeverij in Malatya, door vijf jonge moslims.

Het Noorse Helsinki Comité voor vrijheid van levensovertuiging drong er bij de Turkse autoriteiten op aan alle nodige maatregelen te nemen voor de veiligheid van Dogan, nadat hij vorige maand door een van de verdedigers van de verdachten werd bedreigd tijdens een zitting. Lees verder in Uitdaging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here