do 18 januari 2018, 12:43 uur

De Otapan gaat naar Turkije

Het omstreden asbestschip de Otapan zal binnen afzienbare tijd Nederland gaan verlaten. Het schip is na diverse omzwervingen schoongemaakt op een werf in ’s Gravendeel, meldt BlikOpNieuws.nl.

De Otapan werd eerder al schoongemaakt in de Waalhaven in Rotterdamse toen Turkije had geweigerd het asbestschip toe te laten. Door Nederland was een te lage hoeveelheid asbest opgegeven waarna het schip weer terug werd gestuurd naar Nederland.

Nederland en Turkije hebben nu een overeenkomst bereikt om het schip terug te latenkeren naar Turkije waar het dan mogelijk gesloopt gaat worden. Ook de Turkse eigenaar was bij deze onderhandelingen aanwezig.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl