Vragen naar etniciteit patiënt

0
1

artsArtsen zouden veel vaker moeten vragen naar de etniciteit van patiënten. Op die manier kunnen ziektes die vaker voorkomen onder bepaalde bevolkingsgroepen eerder gediagnosticeerd en beter behandeld worden. Artsen vragen nu vaak niet naar de afkomst van patiënten, uit angst dat dit als dicriminatie gezien wordt meldt het ANP.

De Vereniging Klinische Genetica Nederland heeft het probleem aangekaart bij staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid. ,,Artsen willen vaak wel de herkomst van een patiënt registreren, maar als dat standaard op formulieren wordt gezet, vinden beleidsmakers in een ziekenhuis dat lang niet altijd goed”, aldus geneticus Piero Giordano, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here