zo 21 januari 2018, 15:19 uur

7 Turkse militairen lenen van Defensie

Slechts zeven beroepsmilitairen hebben sinds 2002 gebruik gemaakt van de Defensieregeling om met een renteloze lening de Turkse dienstplicht af te kopen. Dat zei minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) dinsdag in de Tweede Kamer meldt Nieuws.NL.

Daar werd gedebatteerd over de Turkse dienstplicht die ook geldt voor Nederlandse beroepsmilitairen met een Turks paspoort. Nederlanders tot 38 jaar die ook in het bezit zijn van een Turks paspoort moeten in Turkije in militaire dienst. Ze kunnen de dienstplicht, die achttien maanden duurt, afkopen met een bedrag van ruim vijfduizend euro.

Wel moet er dan nog in Turkije een vervangende dienstplicht van 21 dagen worden gevolgd.Er zijn 2 reacties

 1. Mehmet
  Geplaatst op 5 maart 2008 om 8:53 am uur.

  Logisch he…als je in nederland het leger in gaat wordt je automatisch vrijgesteld voor het leger in Turkije en ik dacht dat je dan zelfs niet hoeft te betalen…dus diegenen die wel geld geleend hebben….doen aan fraude omdat die geld in hun eigen zak terecht komt 😉

 2. Gorkum
  Geplaatst op 6 maart 2008 om 2:51 pm uur.

  Onzin van deze Mehmet,
  Alleen degenen die in NL hun dienstplicht hebben vervuld behoeven krachtens NAVO-verdragen niet nogmaals in dienst bij de TR. Omgekeerd geldt hetzelfde. Deze mensen dienen niet in NL als dienstplichtige maar als dienstvrijwillige en da’s wat anders.
  In NL bestaat nog steeds dienstplicht, alleen de opkomstplicht is afgeschaft !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl