Turkse diva in opspraak

5
9

Bülent Ersoy, de populaire Turkse transseksueel en zangeres die al vele jaren de status heeft van diva is in opspraak. De 56-jarige celebrity flirt graag met de media en is regelmatig het middelpunt van controverse. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Ersoy is een van de vier juryleden van ‘Popstar Alaturka’, een kopie van American Idol. Vorige week ging ze pontificaal op de tenen van talloze Turken staan door vraagtekens te zetten bij de opgeklopte, militaristische taal die de media weer beheerste tijdens het acht dagen durende offensief tegen de Koerdische rebellen van de PKK in Noord-Irak.

Het Popstar Alaturka programma begon met 1 minuut stilte voor de ‘martelaren die zijn gevallen in de strijd tegen de terroristen’. De juryleden werd gevraagd iets over het onderwerp te zeggen. Ersoy zei dat als zij kinderen kon krijgen, zij het niet zou kunnen accepteren om haar zoon te moeten begraven omdat anderen vanachter een bureau hem de oorlog in hadden gestuurd.

5 REACTIES

 1. wat hierboven staat is slecht een van de vele die ze heeft gezegd.

  ze heeft ook dingen in het nadeel van Amerika en de Europese Unie gezegd in dezelfde programma achterelkaar.

  opdat ogenblik was ze in feite een vertegenwoordiger van de terroristen.

  doei

 2. dat denken er heel veel in Turkije, maar de realiteit is er zo naar dat je dat niet meer kan zeggen of je bent al meteen een verrader! Er is veel leed en veel pijn, en in deze situatie loont deze persoonlijke eerlijkheid niet. En wat je al helemaal niet moet doen is vraagtekens plaatsen bij het hoe anders op te lossen of aanpakken van het probleem. dan ben je meteen een verrader of niet trouw aan het land of volk. Dit geldt overigens ook voor veel Koerden. Nuance is ver te zoeken. of je bent een van ons, of je bent een van hen! Maar ik heb respect voor Bulent Ersoy in deze!

  Een raar land waar de uitspraken van 1 vrouw zoveel commotie veroorzaken. Misschien wel omdat niemand anders dit durft te zeggen. In ieder geval de gevestigde journalisten en opiniemakers niet!

 3. Stop het geweld aan beide kanten. Zonen sneuvelen. Laat vrede en vrijheid overleven. Turken en Koerden hebben meer overeen dan alle andere volkeren. Respecteer elkaar, onderhandel met elkaar. Turkije is een mooie land, het wordt een paradijs als er vrede is.
  Onschuldige burgers komen om, die hebben niks met oorlog en terrorisme te maken, die hebben niks met politiek en idiologie te maken. Als er vrede is, is er veilighed en veiligheid garandeert een een mooie toekomst voor ons allemaal.

 4. Wat de onschuldige burgers niet begrijpen is dat zowel de Turkse regering als de PKK geen vrede willen. Als er vrede is, hebben de ultra-nationalistische turken en de fanatieke pkk-communisten in een democratische EU-lidstaat niks te zeggen en neem van mij aan. PKK en de Turkse leger zijn daarmee eens. Laat de AK-Partij en de DTP-partij ons bevrijden van deze eeuwige oorlog.

  Ik dank mijn turkse broeders voor het posten van deze bricht.

 5. Wijze woorden Amat.. broeders zijn jullie en in (mijn) Bijbel lees je: waar broederliefde woont gebied GOD ZIJN ZEGEN! Ik geloof dat en geloof dat het ook in de Koran te vinden is.
  Dat uitersten (zeg maar extremisten) altijd haat en oorlog in stand willen houden, in welke omgeving of land dan ook, zie je toch ook met Israël en Palestina. Vrede geeft voorspoed terwijl oorlog alleen maar zonen en andere slachtoffers vraagt.. een moeder Marry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here