ma 18 december 2017, 11:46 uur

Turken laken Belgische terrorismewet

Drie van de vier donderdag in België vrijgelaten extreem linkse Turken hekelen de „te ruime toepassing van de nieuwe antiterrorismewet” in België. Ze kregen vrijdag steun van de socialistische vakbond ABVV en van de Waalse Groenen in de Senaat. Dat schrijft De Telegraaf.

De vier Turken werden donderdag vrijgelaten nadat het Hof van Cassatie alle voorgaande veroordelingen had vernietigd. Het proces moet nu helemaal opnieuw worden gedaan door het hof van beroep in Antwerpen. De Turken waren in 2006 veroordeeld tot straffen tot zes jaar door een rechtbank in Brugge. De rechtbank noemde hun beweging DHKP-C een terroristische organisatie.

Volgens een senator van de partij Ecolo (De Waalse Groenen) hebben de Turken – onder wie een met een Nederlands paspoort – als „politieke gevangenen” in de gevangenis gezeten. Ze klaagden vrijdag over de omstandigheden in de gevangenis.Er is 1 reactie

  1. Ufuk
    Geplaatst op 21 april 2007 om 11:39 pm uur.

    Quote uit artikel. Volgens een senator van de partij Ecolo (De Waalse Groenen) hebben de Turken – onder wie een met een Nederlands paspoort – als „politieke gevangenen” in de gevangenis gezeten. Ze klaagden vrijdag over de omstandigheden in de gevangenis.

    Straks gaan ze nog verlangen naar de Turske cel, hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl