Ecclestone koopt circuit van Istanbul

0
5

Bernie Ecclestone, de eigenaar en de grote man achter de commerciële opmars van de Formule 1, heeft het circuit van de MotoGP in Istanbul voor ongeveer 130 miljoen euro gekocht. Hiermee is Turkije in ieder geval de komende vijftien jaar nog verzekerd van een Formule 1-race.

“Deze investering heb ik helemaal zelf gedaan. Ik ben blij dat ik zoveel mensen om me heen heb die me steunen. Ik kan garanderen dat de Formule 1 nog tot en met 2021 in Istanbul blijft”, liet de Brit weten aan de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

De Grand Prix van Turkije staat sinds 2005 op de kalender en werd in dat jaar gewonnen door Kimi Raikkonen. In 2006 behaalde Felipe Massa er zijn eerste overwinning ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here