Geen Turks op werkvloer

4
16

Een bedrijf in Genk (België) wil dat allochtone personeelsleden Nederlands spreken, ook in de pauze. Drie overtredingen kunnen aanleiding zijn tot ontslag. De Turken noemen het een aanslag op hun identiteit. Het bedrijf HP Pelzer hanteert de regel dat alle 125 werknemers Nederlands spreken, uit veiligheidsoverwegingen en uit respect voor de collega’s.

Het bedrijf heeft ongeveer 70 procent allochtone personeelsleden, met een mengelmoes aan nationaliteiten. De Turkse delegatie overheerst. Drie inbreuken met schriftelijke verwittiging kunnen tot ontslag leiden, heeft de bedrijfsleiding beslist. Het plan werd volgens de directie ook in de zeer divers samengestelde ondernemingsraad goedgekeurd.

Volgens directeur Human Resources Geert Vermote leidde het systeem tot nog toe slechts tot drie overtredingen. Vermote zegt ook geen probleem te hebben met het feit dat vier Turken tijdens de pauze Turks onder mekaar praten, maar stelt dat het Nederlands verplicht is zodra ze gezelschap krijgen van iemand van een andere origine.

4 REACTIES

  1. Bizi yavas yavas ezmeyi çalisiyorlar.. bizimde gözlerimiz kapali uyuyoruz.. bakalim bizim millet nezaman uyanacak..

  2. als er iemand bij komt die de Turkse taal niet beheerst dan is het idd wel zo netjes om om te schakelen naar het Vlaams/Frans/Nederlands etc. Zolang hier geen sprake van is mogen Turken in hun eigen taal spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here