do 18 januari 2018, 14:17 uur

Turkse Kijkwijzer in gebruik genomen

Vorige maand is er op diverse landelijke Turkse TV-zenders, die ook in Nederland worden ontvangen en bekeken, een Turkse Kijkwijzer in gebruik genomen. Inmiddels zijn 400 tot 500 Turkse omroepmedewerkers officieel werkzaam als codeur.

Kijkwijzer, het classificatiesysteem dat is bedoeld als hulpmiddel voor ouders met opgroeiende kinderen, informeert ouders tot welke leeftijd films of tv-programma’s schadelijk voor kinderen kunnen zijn. Dit gebeurt met leeftijdsadviezen en pictogrammen die waarschuwen voor geweld in een bepaald programma, of voor discriminatie, seks, drugs- en alcoholmisbruik of grof taalgebruik.

De Nederlandse organisatie achter Kijkwijzer, NICAM, vindt het belangrijk hiermee naast autochtone Nederlanders ook Nederlanders met een andere achtergrond aan te spreken. Vandaar dat zij voor de ontwikkeling van deze Turkse Kijkwijzer, welk een geheel zelfstandig Turks initiatief is, haar medewerking heeft verleend in de vorm van advies.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl