Schoten op Italiaanse consulaat

2
4

De Turkse politie heeft donderdag een man aangehouden die schoten loste bij het Italiaanse consulaat in Istanbul. De man riep daarbij bezwaren tegen het bezoek van paus Benedictus XVI aan Turkije dat 28 november begint.

Na zijn aanhouding dreigde hij iedereen ,,neer te schieten die de profeet een terrorist noemt”. Paus Benedictus was als kardinaal al niet geliefd in Turkije. Hij werd anti-Turks genoemd toen hij zich als kardinaal keerde tegen het eventuele lidmaatschap van Turkije van de Europese Unie.

De uitroep van de man met het vuurwapen lijkt echter direct te verwijzen naar de rede van de paus in Regenburg in september. Daarin citeerde hij een byzantijnse keizer die van mening was dat Mohammed alleen met het zwaard het geloof verdedigde.

2 REACTIES

  1. Beste redactie,

    Het is geen Istanboel, maar ISTANBUL.

    —redactie: bedankt het is aangepast —
    (P.s.: zowel de spellingsvarianten ‘Istanboel’ als ‘Istanbul’ zijn volgens de Nederlandse Taalunie correct, maar in het Turks is het natuurlijk Ä°stanbul.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here