Turkije wil nog steeds lid worden van de Europese Unie

0
263
Turkije wil nog steeds lid worden van de Europese Unie

Turkije wil nog steeds lid worden van de Europese Unie

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft maandagavond tijdens een EU-top in de Bulgaarse stad Varna benadrukt dat Turkije nog steeds lid wil worden van de Europese Unie. “Ons land heeft zich gehouden aan alle verantwoordelijkheden die horen bij de migratiedeal uit 2016” zei Erdogan tijdens het topoverleg tussen de Europese Unie en Turkije.

De bijeenkomst moest voortbouwen op de vorige leidersbijeenkomst van 25 maart 2017 en de besprekingen die sindsdien hebben plaatsgevonden. Er zijn besprekingen op hoog niveau gevoerd tussen de EU en Turkije op het gebied van vervoer, economische samenwerking, terrorismebestrijding en buitenlands beleid.

Turkije zit al jaren in de wachtkamer om EU-lid te worden, maar in dat proces zit weinig schot. De Turkse leider had in de aanloop naar de top opgeroepen het toetredingsproces nieuw leven in te blazen. “Het zou een grote fout zijn om ons te negeren” aldus Erdogan.

(FOTO: twitter/De vergadering werd bijgewoond door Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, Bojko Borisov, premier van Bulgarije, en Recep Tayyip Erdogan, president van Turkije)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here