Breaking news: explosie nabij Sultanahmet-moskee in Istanbul UPDATE

0
15

sultanahmet images

Vandaag, 12 januari, vond om 10.20 (plaatselijke tijd) een explosie plaats nabij de Sultanahmet-moskee in Istanbul. De explosie in dit toeristische gebieden van de stad was zo luid dat deze op Taksim-plein gehoord werd.

De explosie vond plaats bij de obelisk van Theodosius, op het hippodroom naast de Sultanahmet-moskee. Er zijn berichten over doden en gewonden. Onder de doden zouden zich Duitse toeristen bevinden.

Recentelijk is er veel over gespeculeerd dat de Koerdische PKK aanslagen zou plegen in westelijke gelegen steden en toeristencentra, de linkse DHKP/C en de Islamitische Staat wordne echter ook genoemd als mogelijke daders.

Een politieauto die op weg was naar de plaats van de explosie ging kennelijk te snel door een bocht, want kwam op een kant te liggen. Omstanders wisten het voertuig weer rechtop te zetten.

Het zou gaan om een zelfmoordaanslag. De dader zou zich tussen een groep Duitse toeristen hebben begeven. Het aantal doden staat rond 11.35 (plaatselijke tijd) op tien, het aantal gewonden op vijftien.

Ondertussen zou een mediaban rond de explosie zijn afgekondigd.

Verdere details volgen later.

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here