Economieanalist Emre Deliveli over investeringsgoeroe Mark Mobius

0
3

mobius index

Eerder deze week las ik een artikel over de Amerikaanse ‘investeringsgoeroe’ Mark Mobius. Volgens Mobius is de Turkse economie niet ‘kwetsbaar’ zoals vaak door economen wordt aangenomen. Zij plaatsen Turkije doorgaans in de zogenaamde fragile five onder de emerging economies.

Dat gebeurde voor het eerst in 2013, toen de Amerikaanse bank Morgan Stanley Turkije samen met Brazilië, Indonesië, Mexico en Zuid-Afrika aanmerkte als de meest kwetsbare opkomende economieën.

Verder bagatelliseerde Mobius de negatieve effecten voor Turkije van een eventuele renteverhoging in de VS later dit jaar.

Ik keek hiervan op, omdat ik gewend ben iets anders te horen van economen die zich in de Turkse economie verdiepen. Daarom deed ik navraag bij een aantal kennissen om meningen te peilen over de visie van Mobius.

Onder die kennissen bevond zich ook Emre Deliveli, de econoom en columnist van de Engelstalige Turkse krant Hürriyet Daily News. Hij gaf geen direct antwoord op mijn vraag hoe hij over de visie van Mobius dacht, maar schreef:

‘Het onderwerp van mijn volgende column staat nog niet vast, maar waarom niet?’

Vandaag verscheen de nieuwe column van Deliveli, die dus inderdaad over Mark Mobius gaat. Hierbij wijs ik de lezers van Turksnieuws daar op.

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here