President Erdogan bezoekt bruiloft van AKP-trol

20
5

4dUtOnTr_400x400

Istanbul – Dat de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) zich van een leger trollen op de sociale media bedient mag inmiddels als genoegzaam bekend worden verondersteld.

Een van de meest in het oog springende AKP-trollen is Taha Ün. In zijn tweets heeft hij het vooral voorzien op etnische en religieuze minderheden in Turkije.

Ün stuurde al eens een foto van een machete rond met de als begeleidende tekst dat dit het enige voorwerp is waarmee op een ‘stevige en gezonde’ wijze gecommuniceerd kan worden met de Koerdische PKK.

Ün lijkt met weemoed terug te denken aan de ‘goede jaren negentig’, toen zich in Zuidoost Turkije een bloedige burgeroorlog voltrok.

De alevitische minderheid in Turkije wordt door Ün niet ontzien. In een tweet had hij het over het ‘inslaan van alevtitische hoofden’. In dit verband prees hij jihadisten in Syrië. ‘Het afslachten van alevieten zal hen naar de overwinning leiden’, schreef hij.

Onlangs trad Ün in het huwelijk met Selma Silkin. Zij is de secretaresse van Emine Erdogan, de echtgenote van president Erdogan. Laatstgenoemde woonde de huwelijksplechtigheid bij, wat hem op veel kritiek kwam te staan. Voor een president die een staatshoofd voor de gehele bevolking geacht wordt te zijn, lijkt Ün dan ook niet het beste gezelschap. Haat zaaien ten aanzien van bepaalde bevolkingsgroepen was Erdogan de laatste jaren echter zelf niet vreemd.

Istanbul/Peter Edel

20 REACTIES

  1. Toch even een vraag voor de goede orde:
    Ben je het met me eens dat de tegenstrevers van de AKP, en dan met name uit het CHP-kamp, veel actiever en efficiënter de sociale media benutten om hun leugens, anti-propoganda en oproepen tot oproer te verspreiden?
    .
    Wat zou het eerlijk zijn als je volgende column zo zou beginnen:
    ‘Istanbul – Dat de Republikeinse Volkspartij (CHP) zich van een weliswaar ongeorganiseerd leger trollen op de sociale media bedient mag inmiddels als genoegzaam bekend worden verondersteld.’
    .
    Illusie natuurlijk. Mogen we van de partijdige columnist Edel, die als enige doel het zwart maken van de AKP heeft, niet verwachten.
    .
    Zal ik hier nou eens een greep uit het repertoire van deze anti-AKP trollen publiceren? En dan gaan we samen kijken wie de ernstigste, schunnigste, verraderlijkste en meest achterbakse uitspraken doen.
    Nee? Bang?
    Uiteraard, ik had niet anders verwacht.

    • hahaha echt Erdogan stijl , vraag en antwoord zelf geven alleen erdog maakt er nog een ‘mooi’verhaal van . lol

    • Heer Edel is blind voor overige partijen, geeft alleen maar commentaar op de AKP. Hij is een anti-Erdogan DroL.. Pardon ik bedoel TroL.

      • Maho, we vinden het nogal laf van je om iemand anoniem een ‘drol’ te noemen. In onze ogen ga je daarmee de kant op van Hellraiser. Evenals hem waarschuwen we je daarom.

        • Nou vooruit dan maar, mijn excuses dhr. Edel….ozur dilerim abicim…. Ik zal u voortaan niet meer beledigen met scheldwoorden.

        • Nounou Redactie,
          Ik vond die reactie van Maho nogal meevallen.
          Jullie hebben de smaak van gele kaarten uitdelen nu wel te pakken he? Toch moet u wel uitkijken dat u de wedstrijd niet kapot bestraft.
          .
          Ik lees in hetgeen Maho schrijft een woordgrap, en niet echt een scheldwoord van het kaliber Hellraiser.
          En ik kon er zelfs nog wel om lachen eigenlijk. Ik denk dat zelfs Peter er nog wel om kon lachen.
          .
          En dan ook gelijk de vraag:
          U vind het nogal laf dat Maho hier iemand ‘anoniem’ benoemd. Nu meen ik dat we hier allemaal anoniem zitten, dus vroeg ik me af of uw beoordeling anders zou zijn geweest als Maho onder eigen naam en toenaam zou hebben geschreven?
          Naar mijn idee maakt dat namelijk helemaal niets uit.

    • Ik dacht dat jij met alle winden meewaait. Jij bent toch alleen geïnteresseerd in geld en niet in mensen. Over Trol en wind gesproken!!Maho liet er weer één gaan. Wat een meur zeg 🙂 misschien geen tanden gepoetst! Zodoende smerige taal!

      • Jammer dat het niveau van de discussie blijft steken in bagger. Ik heb op deze site zoveel minkukels gezien dat ik hierbij afscheid neem van jullie allen. Ergernis alom. Met dien verstande dat ik U in de toekomst het dubbele toewens hetgeen U mij nu zou toewensen.

    • Beste Stratenmaker, Als je een beeld wil geven van de wijze waarop medestanders van andere partijen de sociale media gebruiken ben je uiteraard van harte welkom.

      Dat het daarbij ook tot haatdragende taal komt lijkt me voor de hand te liggen. Vooral uit de richting van de MHP. Dat schrijf ik omdat lezers van Turksnieuws daar ook van hebben kunnen ‘genieten’.

      Ik vraag me alleen af hoeveel ernstiger het kan zijn dan het oproepen tot geweld zoals Ün dat doet, door te schrijven over het inslaan van hoofden van alevieten. Hebben supporters van andere partijen het over Lingchi voor hun tegenstanders?

      Er blijft in ieder geval een verschil. Erdogan, die volgens de grondwet boven de partijen dient te staan, associeert zich niet met de ’trollen’ van andere partijen, maar wel met Ün. Daar ging het in dit artikel over.

      Verder denk je weer indrukken te kunnen wekken door hoog van de toren te blazen. Weet dat ik geen seconde bang van jou ben. Jij bent het die bang is. Anders hadden de lezers van Turksnieuws ondertussen wel geweten wie je bent.

      • Beste Peter,
        Als ik een logboek zou proberen samen te stellen van alle leugens, opruiende teksten, onwaarheden, verdachtmakingen, scheldwoorden en wat niet meer van met name CHP aanhangers, dan zou dat logboek met gemak 5 maal zo lang zijn als hetzelfde logboek dat jij zou kunnen samenstellen van AKP aanhangers.
        CHP aanhangers hebben het georganiseerd opruien via sociale media uitgevonden waarde vriend. Nou ja, uitgevonden, in ieder geval in Turkije geïntroduceerd, met name na de Arabische lente toen ze door hadden dat het een zeer krachtig instrument is om grote massa’s te mobiliseren. Wat hen niet lukt bij de stembus, lukte hen wel via de sociale media.
        .
        De AKP autoriteiten konden ternauwernood op het nippertje een tegenvuist maken door snel bij te leren op IT-gebied en door de gevaren van social media in de Arabische landen te analyseren.
        Het had werkelijk maar heel weinig gescheeld tijdens de Gezi-protesten of de oproerkraaiers waren succesvol geweest. Je hebt waarschijnlijk geen idee hóe weinig.
        En dat dankzij of door de troep die zij uitbraakten via social media dus.
        Het was bijna het moment in Turkije dat social media het won van democratie bij de stembus.
        Ik weet niet wat jij ernstiger vind; de dood van democratie of wat heen en weer gescheld via een Twitter account van 1 of andere debiel als Ün.
        .
        Uiteindelijk vind ik wát en hóe het er allemaal uitgebraakt wordt op social media niet zo heel belangrijk. Het effect dat het heeft op de reële samenleving des te meer.

  2. Nog een toevoeging bij dit artikel. Vandaag bleek dat Sedat Peker, sinds jaar en dag een beruchte naam in verband met de Turkse maffia, ook tot de gasten van Taha Nü behoorde. En dat niet alleen, want Erdogan stond daar vrolijk te keuvelen met Peker (wij zijn erg benieuwd naar het gespreksonderwerp).

    Nu zijn contacten tussen politici en de georganiseerde misdaad niet ongebruikelijk in Turkije. Sterker nog, de jaren negentig stonden er bol van. Maar als je die situatie verplaatst blijft het toch iets. Stel je voor dat Mark Rutte aanwezig is op een bruiloft van een notoire racist en daar staat te babbelen met Willem Holleeder. Zoiets dus.

    • Deze familie (Erdogan) heeft geen besef van fatsoen net zo min als een groot deel van hun aanhang. Daarom liegen ze ook heel makkelijk.Hun wereld bestaat alleen uit hun aanhang, de rest hebben ze maling aan. Ik maak vaak mee in mijn werk wanneer ik een AKp turk inhuur , liegen ze alles bijelkaar en heel schijnheilig en vol van hun zelf over hoe goed hij wel niet is ( ik heb zoiets van “I ill be the judge of that) maar ik laat ze maar lullen en als ik ze niet meer nodig stuur ik ze vernederend weg..lol

    • Beste heer Edel, U zult het vast wel weten:
      Peker heeft een exclusieve presentje (gouden horloge met de naam Imam van Pennsylvania erop) gekregen van de gulenbeweging. Peker is lid van de beweging en doneert (himmet) al jarenlang.Zelf zijn kinderen worden door deze lui opgevoed. Het is een slechte actie van Erdogan maar ook zozeer van de Imam.

      • Daar hebt u een punt Maho. Over de betrekkingen tussen Gülen en Peker raakte ik voor het eerst op de hoogte toen ik vernam over een samenwerking tussen die twee in Bulgarije. Tegestrijdig is dan weer dat ook Peker werd aangeklaagd binnen het door de Gülenbeweging aangeslingerde Ergenekon-tribunaal. Maar goed, hetzelfde geldt voor Veli Kücük, dat was ook een oude vriend van de imam. Ik blijf hoe dan ook geïnteresseerd waar het over ging, daar tijdens het huwelijk van Taha Nü.

        • Maar goed, Peker kan dan veroordeeld zijn in het Ergenekon-proces, maar hij werd een paar maanden later vrijgelaten. Was niet voor het eerst. Hij is al verschillende malen tot een lange gevangenisstraf veroordeeld, maar kwam steeds weer snel vrij.

        • Erg netjes van je Peter voor het reageren op mijn bericht na hetgeen wat ik hierboven over jou schreef. Het was inderdaad niet direct bedoeld als scheldwoord maar eerder als een onfatsoenlijke grap. Stratenmaker heeft dat goed opgemerkt. Aan je wijsheid te zien had jij dat vermoedelijk ook al door…maar goed hoe dan ook het blijft een belediging. Daarom heb ik dan mijn excuses aangeboden. (Redactie: Niet uit angst voor een ban).

          • Laten we het over dat grapje dan maar verder niet hebben. In plaats daarvan een vraag: kwam die informatie over Peker en de Gülenbeweging uit Aksam? Wie meer weet over de connectie tussen die twee is wat mij betreft van harte welkom om dat hier te melden.

        • De officiële bron is voor mij lastig te achterhalen maar ik kan je in ieder geval meegeven dat niet van Gulen-gezinde media en Dogan media komt ( Zaman-Milliyet- Hurriyet). Opvallend is dat zij hierover niets melden en een verdedigings-houding aannemen door een artikel over Peker te publiceren met als titel ” provocatie van het jaar”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here