Kapper geslagen na weigering AKP-parlementariër de hand te schudden

0
5

barber n_82865_1

Istanbul – Hüseyin Bürge is een volksvertegenwoordiger namens de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP). Zoals veel politici voert hij in de aanloop tot de belangrijke parlementsverkiezingen in Turkije op 7 juni op het moment campagne.

In dat kader bezocht Bürge winkeleigenaren in het centrum van Istanbul. Zo kwam hij samen met medestanders terecht in de kapperszaak van Mustafe Genc. Bürge wilde hem de hand schudden, maar Genc voelde daar niets voor, wellicht omdat hij een tegenstander is van de AKP. Die zijn er namelijk in Turkije, al willen pleitbezorgers van die partij dat niet altijd weten.

Vervolgens ontstond een ruzie tussen Genc en de medestanders van Bürge, die hem uiteindelijk begonnen te slaan. Het incident werd vastgelegd door een camera in de zaak van Genc.

Genc verklaarde dat de groep medestanders van Bürge geprovoceerd werd door een persoon. Die zou gezegd hebben dat Bürge door Genc werd uitgescholden, waarop op de kapper werd ingeslagen. Dezelfde persoon dreigde volgens Genc dat zijn zaak binnenkort gesloten zal worden.

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here