Kaya bungelde al half jaar

3
2

Het wethouderschap van Orhan Kaya hing al vanaf begin dit jaar aan een zijden draadje. Achter de schermen zegde de PvdA het vertrouwen in hem op, schrijft het Algemeen Dagblad. Hij kreeg nog een paar maanden om zich te bewijzen, stelt loco-burgemeester Jantine Kriens (PvdA).

De GroenLinks-wethouder stapte drie weken geleden op. Volgens zijn eigen fractie omdat hij een ‘gebrek aan vertrouwen bij de coalitiepartijen ervoer.’ Kaya zelf zegt nu dat hij door PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst is gedwongen. ‘Hij zag het niet meer met me zitten,’ vertelt hij in NRC Handelsblad. Van Heemst heeft altijd ontkend Kaya te hebben gedwongen.

Kaya, nog in Turkije op vakantie, spreekt van ‘walgelijke machtspolitiek’ en vindt dat GroenLinks moet breken met coalitiegenoten PvdA, VVD en CDA.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here