Belgische Turk traint MVV

0
3

Fuat Capa, voormalig bankdirecteur uit België, is dit seizoen trainer van eerstedivisieclub MVV. MVV geldt daarom als een stukje België in de Nederlandse voetbalcompetitie, schrijft De Volkskrant.

Capa studeerde economie aan de universiteit van Leuven en was vervolgens 12 jaar directeur van de Centea-bank in Antwerpen. ‘Ik zal er nu alleen nog komen om zakgeld te halen. Mijn toekomst ligt in het voetbal. ‘Mijn ouders kwamen toen ik 6 was vanuit Turkije naar België, in de eerste plaats om hun vier kinderen een goede toekomst te bieden. Ik was de oudste. Studeren was voor hen veel belangrijker dan voetbal. Ik begreep dat wel.’

Capa (39) voetbalde tot zijn 19de bij tweedeklasser Berchem Sport, maar koos eenmaal op de universiteit voor het plezier van de recreanten. Totdat een vriend hem uitnodigde samen een trainerscursus te volgen.

Lees het uitgebreid artikel in De Volkskrant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here