Moslims hoeven geen halal hypotheek

6
245

Moslims hoeven helemaal geen halal hypotheek. Dat zegt een functionaris van de Turkse arbeidersvereniging DIDF in De Telegraaf. Volgens de functionaris maken de meeste moslims gewoon gebruik van de bestaande constructies waarbij ze gewoon rente betalen. Alleen heel gelovige moslims hebben hier problemen mee maar ook zij passen zich hier zoveel mogelijk op aan.

Dat de Belastingdienst onlangs liet weten dat het voorlopig onmogelijk blijft om een islamitisch verantwoorde hypotheek af te sluiten is dan ook geen probleem voor de Nederlandse moslims.

De banken Rabobank en ABN Amro denken zelf ook dat er niet heel veel interesse is in het product. Volgens een onderzoek van de Rabobank zou 20% van de 1 miljoen moslims wel interesse hebben in islamitisch bankieren, maar is de vraag naar een halal hypotheek te beperkt. Ook bij ABN Amro zijn er geen plannen voor een halal hypotheek.

6 REACTIES

 1. Er zijn al halal bioscopen en een ware gelovige zal nooit voetballen met een varkensblaas. Zijn voetbal heeft een halal-keurmerk.

 2. Vindt het maar een overbodige constructie…Je kan er ook voor kiezen om dat beetje rente te doneren aan een goed doel. Heb je meteen een goede daad verricht.

 3. Jij verdient toch ook je geld via een varkensblaas. probeer maar is dat dan niet te doen. en geen studiefinanciering of sociale dienst.

 4. halal hypotheek daar aan toe, maar idiote (cynisch bedoelde hopelijk) verwijzingen naar een halal bioscoop, halal voetbal etc is echt te gek voor woorden.

  natuurlijk zijn er gelovigen van islamitische of joodse of andere afkomst die op basis van hun persoonlijke geloof, de inrichting van een hele samenleving te mogen modelleren…die mensen zullen nog waarschijnlijk een paar generaties blijven bestaan…

  als je echt als conservatieve moslim wil leven, moet je dat in een ander land doen, of concessies doen in wat haalbaar is en wat niet! Maar als je volhoudt daar niet aan me ete willen doen, kan je altijd nog weggaan om dat ergens anders wel te doen. Keuzevrijheid voor iedereen!

 5. “En als jullie het niet doen (het laten van rente), wees dan voorbereid op een oorlog van (de kant van) Allah en Zijn Boodschapper. Als jullie dan berouw tonen (aangaande de rente) dan hebben jullie (recht op) jullie (oorspronkelijke) kapitaal.”
  (Soerat al-Baqarah: 279)

  vandaar een financiering die halal is, halal betekent toegestaan. in bijna alle europese landen is het mogelijk maar in nederland niet

  en voor de moslims die dus hun geloof islam niet willen volgen of zeggen dat de dingen die in de Koran staan out dated is geef dan je land ook maar op en vooral istanbul die dankzij de sterke geloofsovertuiging is bemachtigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here