Turkey Now in A’dam en R’dam

0
3

Dit najaar beleeft het theaterseizoen een bruisende start met de 2e editie van het succesvolle cultuurfestival Turkey Now! Vanaf 8 oktober tot 23 november kan het publiek tijdens Turkey Now! 2008 genieten van een nieuw en rijk programma samengesteld uit het veelzijdige panorama van het moderne Turkije dat is ingebed in een onschatbare historische traditie. Het festival zal zowel in Amsterdam als Rotterdam op de bekende podia plaatsvinden.

Turkey Now! 2008 omvat een kleurrijk programma* met ruim 40 culturele evenementen en hoogtepunten met topgroepen uit de Turkse wereldmuziek, jazz, dans, klassieke muziek, popmuziek en bijzondere cross-overconcerten met Nederlandse artiesten en orkesten. Ook theater, film, jazzcafé’s, een foto-expositie van Turkije’s vooraanstaande Magnumfotograaf
Ara Güler en gerechten uit de Istanbulse Meyhanes (taveernes) omlijst met fazilmuziek behoren tot dit unieke festivalprogramma.

In de Rotterdamse Doelen en het Concertgebouw in Amsterdam zal Turkey Now! 2008 feestelijk worden ingeluid met een concert van het Metropole Orkest o.l.v. dirigent Arjan Tien met de in Turkije zeer populaire popzangeres Sertab Erener (winnares Eurovisie Songfestival 2003) en de pianist Tulug Tirpan.

De slotconcerten in de Doelen en de Melkweg zullen onvergetelijk zijn door een nieuwe cross-over van de New Cool Collective met klarinettist Serkan en zangeres Şükriye Tutkun.
In Istanbul by Night en Istanbul Vibes komt swingend modern Istanbul tot leven. In dit onderdeel met wereldmuziek en jazz staan o.a. een Turks-Koerdische ontmoeting van zangeres Nilufer Akbal met Mikail Aslan en Őzlem Taner. Daarnaast ook meerstemmige traditionele volksmuziek door Sabahat Akkiraz met Musa Eroglu en Mustafa Özarslan; het Taksim Trio; de percussionist Misirli Ahmet en de in Turkije zeer bekende popzanger Teoman op het programma.
De virtuoze violist Cihat Askin is een van topmusici in de serie klassieke kamermuziekconcerten en het Staatsballet uit Ankara is na het succes tijdens het eerste Turkey Now! festival gevraagd om een nieuwe voorstelling voor deze gelegenheid.

Turkey Now! nodigt u met zijn feestelijke en kleurrijke programma uit te genieten van de wereld van kunst en cultuur van Turkije en van de bijzondere combinatie van cultuur van Turkije en Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here