Turkse documentaires tijdens festival

0
1

De 19e editie van het Beeld voor Beeld documentaire filmfestival besteedt uitgebreid aandacht aan nooit eerder in Nederland vertoonde Turkse en Roemeense documentaires. Beeld voor Beeld wil de vaak eenzijdige beeldvorming over deze landen nuanceren door films te tonen die een verrassende kijk van binnenuit op deze samenlevingen geven. Daarnaast biedt het festival, dat van 4 t/m 8 juni plaatsvindt in het Tropentheater in Amsterdam, vele andere films die ons een blik gunnen op werelden die we nog niet kenden of juist een verfrissende kijk geven op werelden die we dachten te kennen.

Beeld voor Beeld is een documentaire filmfestival waarbij cultuur en beeldvorming centraal staan. Het festival vertoont documentaires over uiteenlopende (sub)culturen. Nagenoeg alle films zijn voor het eerst in Nederland te zien en er is een aantal wereldpremières. Alle filmmakers zijn aanwezig op het festival voor uitgebreide nagesprekken.

Randen van Europa: Turkije
De randen van Europa: Turkije en Roemenie is dit jaar het hoofdthema van het Beeld voor Beeld filmfestival. Dit naar aanleiding van de toetreding van Roemenië op 1 januari 2007 en de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU. De Turkse films worden vrijdag 6 juni vertoond in blokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here