Staatssecretaris discussieert in Turkije

0
1

Staatssecretaris Timmermans bracht woensdag jl. een bezoek aan Istanbul. Hij sprak daar onder meer met studenten van de Bosporus Universiteit over de toetredingsonderhandelingen tussen Turkije en de Europese Unie.

“Er zullen altijd mensen zijn die vinden dat Turkije niet in Europa thuishoort, maar ik ben het daar zeer mee oneens.”, zei Timmermans. “Turkije maakt deel uit van de Europese geschiedenis en hoort dus bij Europa.”

Timmermans typeerde de Nederlandse positie ten aanzien van de onderhandelingen met Turkije als ‘strict but fair’. “Strikt, omdat Nederland scherp toeziet op naleving van de toetredingscriteria. Maar ook fair, omdat Nederland zich zal houden aan de afspraken, als Turkije dat ook doet”, stelde Timmermans. “Bovendien wil Nederland Turkije waar mogelijk ondersteunen om aan de gestelde voorwaarden te voldoen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here