Gülsah Dogan wint Europese prijs

1
6

NPS-programmamaakster Gülsah Dogan (32) is met haar korte documentaire Romeo en Julia een van de winnaars geworden in de Europese Boundless Media Contest. Aan deze competitie doen jonge journalisten uit Europa mee, die in televisieprogramma’s of multimediaproducties aandacht besteden aan culturele diversiteit. De competitie leverde 15 winnaars op uit 8 landen.

De Boundless Media Contest is een initiatief van onder andere de European Broadcast Union (EBU), de UNESCO en Europese omroepen als de NPS en WDR. De prijs is bedoeld om programmamakers tussen 21 en 35 jaar, die zich met culturele diversiteit bezighouden, te stimuleren in hun ontwikkeling. Winnares Gulsah Dogan mag in 2008 zes weken lang een trainingsprogramma volgen van de Young Euro-Mediterranean Academy for Intercultural Journalism in Keulen. Het programma bestaat uit seminars, workshops en expert-meetings met ervaren makers uit diverse landen.

Romeo en Julia was voor het eerst in 2006 te zien in het NPS-magazine Vals Plat. Het is een ontroerend portret van een ouder Turks echtpaar, de oom en tante van Dogan, waarin de man, na een leven van hard werken, zijn vrouw moet verzorgen die aan Alzheimer lijdt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here