Onduidelijkheid om Turkse invasie Irak

0
1

Turkije heeft zaterdag laten weten dat het Noord-Irak is binnengevallen. Het doelwit, de Koerdische Arbeiderspartij PKK, en de Amerikaanse troepen in Irak zeiden er echter niets van te weten.

Het Turkse leger heeft naar eigen zeggen artillerie ingezet tegen ,,vijftig tot zestig terroristen” die zich houden ophouden ten zuidoosten van de Turkse stad Cukurca in de bergachtige provincie Hakkari. De Turken hebben naar eigen zeggen ook luchtacties uitgevoerd. Volgens het Turkse leger hebben de militairen de Koerden zware verliezen toegebracht.

Volgens een PKK-functionaris heeft die operatie nooit plaatsgevonden en hebben de Koerden dus ook geen verliezen geleden. Het Turkse kabinet gaf vrijdag toestemming voor een grensoverschrijdende actie tegen strijders van de PKK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here