Kritiek Albayrak op Verdonk

4
2

Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie heeft woensdag kritiek geuit op Rita Verdonk, haar voorganger op het asieldossier. Onder Verdonk zijn minder vreemdelingen uit de opvang vertrokken dan toegezegd.

Daardoor zit Albayrak opgescheept met miljoenen aan extra kosten, die nu worden toegerekend aan de pardonregeling voor een oude groep asielzoekers.

Dat bleek tijdens een overleg in de Tweede Kamer over het pardon voor 25.000 tot 30.000 vreemdelingen schrijft Nu.NL. De fracties van onder meer CDA en VVD toonden zich bezorgd over de vele miljoenen euro’s die het ministerie van Justitie reserveert voor de uitvoering.

Vooral de kosten van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) baren zorgen. Dat krijgt dit jaar 124 miljoen euro en volgend jaar 138 miljoen euro voor de pardonregeling.

“Dat zijn kosten die niet door mij worden veroorzaakt”, zei de staatssecretaris. “Dit gaat om de nalatenschap van de vorige bewindspersoon op dit dossier.”

4 REACTIES

  1. Dus niet alles is goud wat er blinkt aan Verdonk zoals velen in Nederland denken, prima hoor om gewoon duidelijk te zijn over de dingen die nu nog na jaren moeten worden “opgeruimd” door deze staatssecretaris. Volgens mij is ze een goeie en harde werker naast de juridische meester Donner. Ga zo door mw Albayrak!

  2. dankjewel Kastim je hebt beter opgelet dan ik… sorry, maar goed het ging mij eigenlijk gewoon om wat mevrouw Albayrak bezig is te doen ….dus naast minister Hirsh Ballin, groet marry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here