Turkije geschrapt van nieuwe munten

18
1

De uitdijende Europese Unie heeft ook gevolgen voor de euro. Een voorstel van de EU-Commissie om de landkaart op de muntstukjes aan de realiteit en de verruimde Unie aan te passen, werd door de lidstaten ‘gecensureerd’. Zo verdween Turkije, dat op het Commissie-ontwerp wel zichtbaar is, van de euro. De nieuwe lay-out van de muntstukjes wordt al in Sloveniê gebruikt, dat begin 2007 tot de eurogroep toetrad. Als de andere eurolanden extra munten in omloop moeten brengen, zullen ook zij de ‘gecensureerde’ Europese landkaart gebruiken.

Bij de Commissie geeft men toe dat de lidstaten ingrepen, maar men wil niet gezegd hebben dat het om een politieke censuur gaat. Volgens woordvoerster Amelia Torres is het in essentie een probleem van ‘restyling’. Zoals bekend zijn diverse lidstaten tegen het Turkse lidmaatschap gekant. Onder meer de Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse kanselier Angela Merkel vinden dat een ‘geprivilegieerd partnerschap’ voor Turkije volstaat.

18 REACTIES

 1. 80 miljoen TURKEN kan je niet wegschrappen.Wel van uit een munt maar niet van de aarde.Er is een turkse gezegde en die luidt,GOD SCHAAPT DE BERG MAAR SCHAAPT OOK ZIJN ONWEER.Dus de EU is Geen GOD!!!!!!ZIELEPOTEN ZIJN HET,MEE EENS??????????Niet meens geen punt,.,.,.,

 2. Jammer…. Europa op zn kleinst zullen we maar denken. Maar goed tegen de tijd dat Turkije er bij komt zullen er echt wel weer nieuwe munten moeten worden bijgeslagen, net zoals dat nu al nodig was.

 3. ja deeee. Turkije ligt in Asia en niet in europa!

  Dat is het laatste wat de europianen willen!

  Het zou toch heel onlogish zijn als we onze toekomstige kinderen vertellen dat wij (europa) grenzen met verscheurdeland als Irak bv.!

  En ik vind het ook terecht dat de kaart van turkije uit de munt is geschrapt.

 4. Men spreekt van DE Europese Unie doch zie ik verscheuringen in deze UNIE. De UNIE is gewoon niet eens met me kaar over wel of niet toetreden van Turkije binnen de EU. Dit alles heeft met politiek te maken. Vanuit Zuid-Europa krijgt Turkije steun tot toetreding. Echter vanuit het Noorden heersen er donkere wolken. Ik zie het als onbegrip en onwetendheid van deze landen. Ik zie echt geen verschil tussen bijvoorbeeld Griekenland en Turkije. Of wilt de EU alleen landen met christenen / katholieken accepteren binnen hun groep ? Men beseft gewoon niet de grote strategische waarden van Turkije. De lijn tussen Nieuw Azie, Midden-Oosten en Europa. Ik voorspel over enkele jaren een sterk Turkije. Daar zullen menige Noord-Europeanen spijt van krijgen. Maar goed. Met onze LIRA ben ik ook tevreden. Al 3 jaar is de verhouding Euro / LIRA gelijk gebleven. En je kan bijna overal met Euro betalen of vrijwel in iedere hoek heb je een wisselkantoor.

  TURKIJE LAAT JE NIET GEK MAKEN.

 5. Beste Waarheid,

  Je zegt dat in Turkije 80 000 000 turken wonen. daar ben ik niet mee je eens. want van de 80 miljoen die jij noemt, zijn er 25 000 000 koerden en deze mensen zijn koerden en geen turken. ik hoop dat je het verschil ziet dat niet alle bugers in turkije turken zijn, maar ook andere volkeren in dat land wonen. zoals in bezetten gedeelte van koerdistan wonen 25 miljoen Koerden. Want in turkije zijn er heel veel koerden die niet eens de turkse taal kennen of spreken, zij spreken alleen maar koerdisch en dat is hun moedetaal. als je mij niet gelooft, ga dan maar naar de koerdisch regio’s in de bezetten Koerdistan. Mijn vraag aan jou is hoe kun je een burger in de bezette koerdische gedeelte in turkije turks noemen, terwijl ze geen woord turk kennen of spreken, maar alleen koerdisch als hun moedertaal?

  Bedankt,

  • Een beetje laat, maar toch…
   Dus jij ben die koerdekop die absoluut niet in Turkije
   Thuis hoort. Bezet bebied??? Alleen een leeghoofd kan dat zeggen. Koerde koppen hebben nooit een gebied of land gehad! Dat waar jij op doelt was al 700
   Jaar van de turken( en nog steeds) die vriendjes van jouw ( amerikanen en de rest) hebben koerden in irak systematisch uitgemoord. Ook vandaag de dag. Je moet wel vreselijk dom zijn om dat niet te zien. Koerden horen niet in Turkije maar in irak! Samem met Saddam. Terwijl de hele wereld probeert zich te verenigen,proberen de koerden zich al te scheiden
   Je hebt vast wel gezien dat de koerden elkaar weer de koppen inslaan.(16-07-2014) ga lekker door zou ik zeggen.en als ze zich onveilig voelen in irak of syrie…
   Hup naar Turkije.want daar zijn ze veilig. Kortom je hebt daar niets te zoeken.

 6. Beste Rebin,
  Het heet nog steeds al 83 jaar TURKIYE CUMHURIYETI.
  Met andere woorden TURKSE REPUPLIEK,
  Wat de inwoners spreken of geloven is hun probleem,over bezetten gebieden gesproken dan wijs ik je naar IRAK,ISRAEL…

 7. rebin,

  ten eerste er bestaat geen koerdistan.!!!!!!!!!!! ten 2de al die mensen (de koerden) hebben een turkse nationaliteit. dus zijn ze turk.

  als jij in nederland ook een nederlands paspoort hebt wordt jij toch ook geteld als nederlander? dan mag je toch ook gaan stemmen? maar goed jij bent weer zo’n ziel poot die aandacht probeert te verschaffen door maar wat te gaan roepen. als je meer wilt weten moet je maar op mijn site kijken. http://www.burcu.nl

 8. discussie gaat niet over koerden. niet gelijk elke gelegenheid benutten om over koerden en bezette gebieden beginnen. koerden wonen wel in het LAND Turkije. Klaar.

 9. kastim,

  ik weet het eigenlijk niet hoe geleerd je bent, of je ooit buiten turkse sites een andere nieuws sites leest.

  Maar ik ga hier niet op jou punt in. want als bezetter, onderdrukker zou je nooit toegeven dat je bezetter bent, dit ben ik inmiddels van jou soorten gewend.

  Voor Waarheid,

  ik zal je adviseren om de geschidenis van de midden oosten te gaan lezen, maar niet in de Turkse versie (versie is niet gebaseerd op waarheid).

  bedankt,

 10. Bullshit! oke!

  Er bestaat bij ons ook geen turkije!!!!!!!! die erkennen we nooit en ook nooit gedaan!

  welke en waar ligt dat trouwens?????????

  Ik heb wel eens over die term gehoord van Turk en genocide en armeniers meer niet……….. er was daar iets mee togggg????

  Voor de hersenloze kemalisten, surf maar ff naar de onderstaande websit voor meer kennis over dit soort onderwerpen!

  http://www.peutertv.nl/teletubbies/index.jsp

  Gr.

 11. beste rebin;
  gelijk kun je hebben of je het krijgt is een raadsel,ik zeg blauw jij zegt grauw zo kunnen we jaren lang doorgaan dus heb ik ongelijk is jouw blijk …..
  met genoegen:):(

 12. Europa beseft niet hoe hard ze Turkije straks nodig hebben!
  Wat dacht je van al die onaangetaste bodemschatten die Turkije rijk is? En Turkije heeft een jonge arbeidsbevolking die Europa goed kan gebruiken vanwege de vergrijzing. Dus alle mensen die van het onderwerp blijkbaar niets afweten, zwijg liever in plaats van onzin uit te kramen zoals hierboven ( Amang) Ik ben per jaar enkele maanden in Turkije, en weet dus echt wel hoe het echt in elkaar zit. Ik was ook te gast in Ankara bij een niet nader te noemen politieke partij, dus ik ben echt wel op de hoogte.

  Groeten / Selamlar, AliBaBa

 13. 25 miljoen koerden???? je bedoelt 5 miljoen koerden en de rest van de koerden wonen in iran, syrie, irak.. dan pas kom je uit op 25 miljoen koerden..

 14. Het Koerdische probleem zal over 2 maanden opgelost worden (met een beetje vertraging 12-24 maanden).

  Stap 1: Kerkuk komt weer bij Zuid-Koerdistan (ben je niet eens met de benaming, dan noem ik een” Federale Koerdische staat van Irak, wat in de Iraakse grondwet post-2003 vastgesteld is ).

  Stap 2: America trekt zich terug van Irak en zet basissen op in Zuid-Koerdistan, wat op dit moment al aan het gebeuren is…in Zaxo, Kerkuk, mosul en Hawler.

  Stap 3: Koerdistan roept onafhankelijkheid uit, andere delen van Koerdistan komen weer langzaam bij de Koerdische staat….

  Analyse bezoek Cheney aan Zuid-Koerdistan, Hawler en Turkije: Ankara

  Voor de Turken:

  Turkije moet een onafhankelijke Koerdische staat accepteren en het Koerdische volk erkennen.

  Voor de Koerden:

  Kerkuk zal zo snel mogelijk weer bij Zuid-Koerdistan horen en Amerika zal de Koerden hierin steunen. Op dit moment is 65% tot 70% van Kerkuk’s bevolking Koerdisch en in het referendum van 31 juni 2008 zal Kerkuk zeer waarschijnlijk veel koerdische stemmen winnen.

 15. en voordat je allemaal roept kan niet! dit zeg ik niet dit zegt Ralph peter, de bedenker van ” The new middle east map” en de Koerdische partij PDKI van Oost-Koerdistan.

 16. Beste Rebin, jij hebt het over de niet in de Turkse versie (versie is niet gebaseerd op waarheid). Als jij hiervanuit gaat dan zou het geschiedenis alle landen op een rij moeten nemen. Zo staat bijvoorbeeld niets over Indonesie en de miljoenen mensen die destijds uitgeroeid zijn door de Hollanders. Al deze gegevens zijn allemaal verzwegen. Alles wat we tijdens de geschiedenislessen hier in Nederland geleerd hebben en wat onsbij gebracht is, zijn gebaseerd opeen grote leugen. Welk land is heilig zo hebben de armeniers miljoenen Azeri volk uitgemoord en genocide gepleegd, waarom horenwe nooit iets daarover,??? Dus wat jij hierboven schrijft is totaal niet reeël. En dan terug te komen op 25 miljoenkoerden. Ik vind het niet gek dat deze groep zoveel geworden zijn in Turkije vanaf dat Turkije Turkije heet. Als 1 koerdischemoeder minimaal 10 max 20 kinderen baart vind ik het nier raar dat de populatiezo hard gestegen is. Dat zij zoveel kids baren in Turkije in dit geval heeft te maken metpolitieke gevolgen. Als datgene wat jij beweert klopt. Waar het uit eindelijk om gaatis dat Turkije EU totaalnietnodig heeft en zij zouden zich niet zo verheven moeten voelen boven anderelanden. Ik zou eerst maar naar mijn eigen keuken wijzen ipv de andere. Jij met je 25miljoen koerden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here