Marokkanen spiegelen zich aan Turken

0
6

De islamistische partij PJD gaat het naar verwachting heel goed doen bij de Marokkaanse parlementsverkiezingen van vrijdag. In reactie op binnen- en buitenlandse vrees verwijst de PJD graag naar het Turkse model en het succes van premier Erdogan.

Volgens analisten maakt de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) een goede kans de grootste partij te worden. De PJD zegt haar programma op islamitische waarden te baseren. In het partijprogramma wordt naast speerpunten als transparantie van de overheid, onderwijs en sociale ontwikkeling ook de bestrijding van moreel verval genoemd. „Dat we islamistisch zijn, betekent niet dat we een soort Taliban zijn”, zegt El-Othmani. Hij wijst op de ervaringen van de Turkse partij AKP, die vertaald dezelfde naam heeft.

„ We zijn niet hetzelfde als de AKP, maar wel verwant. Waarom zouden we ineens radicaal veranderen als we aan de macht zouden komen? Dat gebeurt in Turkije ook niet”, aldus de PDJ-leider.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here