Wapens voor Irak duiken op in Turkije

18
11

Amerikaanse wapens die bestemd zijn voor het nieuwe Iraakse leger duiken in Turkije op. Ze worden daar gebruikt bij gewapende overvallen en bij aanvallen van de verboden Koerdische militie (PKK) op Turkse militairen.

De Turken zijn hier niet blij mee en hebben de Amerikanen om uitleg gevraagd. Minister van Defensie Robert Gates stuurt zijn inspecteur-generaal naar Irak om de zaak te onderzoeken.

Mogelijk zijn de wapens gestolen en daarna aan Turkse handelaren doorverkocht, maar het kan ook zijn dat Iraakse milities de wapens direct hebben doorgespeeld aan de Turkse Koerden. De herkomst van de wapens werd vastgesteld door hun serienummers te vergelijken met die van wapens die aan het nieuwe leger van Bagdad waren geleverd.

18 REACTIES

 1. Bol ve Yonet…

  Die t**ing amerikaanse regering, die k** havikken kunnen de pot op. Die wapens worden willens en wetens geleverd aan Turkse Koerden met als doelstelling om Turken en Koerden in een burgeroorlog te laten verwikkelen

 2. daar heeft Amerika geen baat bij. zeker amerika niet. het is te korte termijn denken. het scenario dat iraakse koerden dat aan turkse koerden hebben verkocht is veel aannemelijker!

 3. Wanneer stoppen de koerden en turken eens met vechten?!!!! Ik ben zelf koerdisch maar ben echt fel tegen de oorlog die ze voeren. We zijn allemaal mensen en deze oorlog die al jaren duurt heeft al genoeg het levens van vele mensen gekost, en de turkse mensen en de koerdische mensen. Echt een grote schande voor beide partijen

 4. Inderdaad! Het moet stoppen waar beide partijen mee bezig zijn.

  Ik ben zelf niet koerdisch en heb niets tegen koerden. Ik ben wel tegen pkk’cilar. Zij willen Turkije opdelen. Dat verzwakt alleen maar je positie in de wereld. Kijk maar naar het verleden van andere landen.

  Wat we moeten doen? Turken en Koerden moeten de krachten bundelen!! Samen sta je namelijk sterk!

  Allah cc yardimcimiz olsun. Amin.

 5. Hoe moet de PKK ander trug vechten, met wapens natuurlijk. Verwachten jullie dat ze met stenen en takken gaan vechten. En natuurlijk als Als amerika niet doet diet wel Griekenland, Russland of Amerika ofzoniet wle iemand anders. Ik zelf ben ook een Koerd en tegen de oorlog maar zolang turkse soldaten met tanks door Koerdisch starten rijden ben ik 100% voor de PKK

  P.S. Ik heb geen zin in disuccie dit is hoe ik het zie veder reageer ik der niet op!

 6. na irak, iran en syrie is turkije aan de beurt om kapot gemaakt en uitgebuit te worden…

  let maar op, dit gaat gebeuren… tenzij turkije snel iets verzint om zichzelf erg sterk te maken.

 7. oh ja… en om het waar te maken dat ze turkije kapot zullen maken gebruiken ze de koerden en armeniers.

  het is jammer dat deze partijen mee gaan hiermee want ook zij graven hun eigen graf…

 8. PUK!!!!!!! ga eerst leren typen.!!!!!! tevens ben jij niet open voor kritiek!!! schijterd!!!!! lan bu amerika iraka gireli gotunuz kalkti!!! askeriyedede is yok, girin iraka silip supurun su pkk”cilari. gerekirse armenileride silip supururuz.

 9. ilker

  Je hebt het heel goed geraden dat na al die drie dictaturische regimes, de vierde didtatuur en bezetter aan de beurt is.

  de tijd van bezetten en dictatuur zit er op, kijk hoe Irak de regime ervan verdreven is, zo komen de rest van de omliggende ook aan de beurt. zo lang de koerdisch probleem niet opgelost is, is en komt er geen vrede in die regio. de realiteit moet je in zien.
  Ik heb zelf niks tegen de turkse volk, maar wel tegen een regime die nog steeds kamalist denk van een eeuw terug, i.p.v dat je vooruit denkt.

 10. Beste Bokan,

  Naar aanleiding van je reactie wil ik het volgende aan je meedelen. Allereerst wil ik je meedelen dat ik totaal geen partijdigheid trek. In reactie op je kemalisme wil ik je het volgende vertellen. Turkije kan je absoluut niet vergelijken met een Arabisch land of een dictatuurland. In turkije heerst er democratie zo is beschreven in de grondwet. Het land is van het volk en niet van een sultan of iets anders. Als we even naar het westen van het land kijken dan is turkije economisch gezien aardig vooruit gegaan en dat is mede te danken aan het republiek. Je moet wel beseffen dat we in Turkije drie maal en staatsgreep hebben gehad van het leger. Terecht of onterecht doet er even niet toe. Het regime wat jij negatief bespiegeld ben ik eigenlijk dankbaar om. Dankzij dat regime zijn de turken onafhankelijk en een (1) van de machtigste landen van de regio. Op vrijwel alle vlakten waar menige landen jaloers op kunnen zijn. Ik zie een enorme vooruitgang en insallah zal het beter gaan met Turkije zodat men er HUZUR in het land heerst. Ben er optimistisch over.

 11. Het scenario dat Iraakse Koerden het aan Turkse Koerden verkocht hebben komt op hetzelfde neer Kamer……. Herseye bilmis gibi konusma

 12. Ik heb niets tegen de Koerden maar wel tegen de PKK stelletje kindermoordenaars. Ze vermoorden hun eigen volk, dat vinden ze niet erg cunku bunlarin yuzde 99 dinsiz komonist. Zavalli cahillerde arkalarina gidiyorlar.Devlet kuracagiz diye. Kardesim birlik beraberlikte fayda var. Bizi birlestiren dinimizdir oburu hikaye.Beni Allah Turk yaratti Kurt’te olabilirdim Cinde. Bunlar onemli degil, onemli olan Musluman olusum elhamdullilah. Filistinleride zamaninda Osmanliya karsi oyle kandirmislar, simdi hallerine bir bakin. Zavalli Kurt kardesleride oyle kandirmaya calisiyorlar PKK hainlerinlen beraber.

 13. @ erdogan

  Ik heb ook niets tegen turken, maar wel tegen die walgelijk figuren als jij die de pkk beschuldigt van moorden op eigen volk.

  Dat zijn die leilijke kemlistische koppen die onze volk zitten uit te roeien.

  Idioot pkk bestaat uit koerden en komt voor de koerden op!

  Pkk vecht tegen een fasistische achterlijk regering die vol zit met figuren als jij.

  Idioot onze koerdsche straten zitten vol van die fasistische koppen als jij die allerlei dingen doen wat niet deugt.

  Maar je bent dom en achterlijk stommerd. Je naam zegt al genoeg!

  Ga iets meer lezen over dit soort onderwerpen waar jij niets van weet, voordat je anderen bullshit gaat vertellen!

  Niet iedereen is zo dom als jij!

 14. idioot pkk bestaat niet uit koedern ok je heb er paar in zitten en dat zijn geen moslim koerden idioott ben een turkse koerd en hou van me land en ben blij onder turkse vlag te leven

 15. koerden die nog steeds niet weten dat pkk niet uit koerden bestaat pkk bestaat uit armeeners russen die de naam van koerden gebruiken mensen word wakker aub !!!!!!!!!!!!!!

 16. Turkiye TURKLERINDIR!!!!!zien jullie hier als kurtlerindir???NEE.. Dus afblijven,ga lekker in irak zitten als het je niet bevalt!!!!

 17. Berdan,

  wil jij liever onder Turkse de vlag leven, gan dan maar lekker met ze leven, maar een echte koerd wilt onder een koerdische vlag leven, niet onder een vlag dat decina’s koerden onderdrukt. ik weet bijna zeker dat jij en figuren als jij verturkt zijn, maar gelukkig van die 25 000 000 koerden die in Koerdistan Tukrije wonen, zijn er weinig figuren als jij die onder de vlag van een bezetter wilt leven.

  ff duidelijkheid over jou praatjes, dat PKK uit Russen en Armenen bestaan, heb jij een bron dat ze geen koerden zijn, als jij geen bron hebt, dan kan je beter jou smoel houden en niet met iets bemoeien waar je helemaal niks van weet.
  want de PKKer’s zijn koerden en ook echte koerden, niet zo nep en goedkoop als jij en jou figuren die onder de vlag van een bezetter en kamalist wilt leven. vanaf de top persoon t/m een strijder zijn allemaal koerden, maar volgens mij kijk je amper naar nieuws, of ben jij soms vergeten dat tot nu toe 2 tot 3 keer de NOS TV in Zuid-Koerdistan (Iraaks Koerdistan) geweest is, en vanaf de top t/m een strijder spreekt iedereen koerdisch, maar niet zo een NEP en GOEDKOOP Koerd als jij. een tip, hou je smoel dicht, of als jij je smoel opent, kom dan maar met waarheid en Bron, maar niet met een bron Dat een Facisiste Kamalist aan je geeft.

  TIP: onafhankelijke Krant lezen en onafhankelijke nieuws kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here