Leger nodigt mevrouw Gül niet uit

5
3

Het Turkse leger heeft donderdag geweigerd om de vrouw van de nieuwe president Abdullah Gül, die een hoofddoek draagt, uit te nodigen voor de feestelijkheden van de “Dag van de Overwinning”.

Hayrünnisa Gül, die een hoofddoek draagt en door het leger gezien wordt als een symbool van de verwerping van de seculiere staat, heeft het militaire defilé ter ere van de Turkse overwinning op de Grieken niet bijgewoond. Ook de vrouw van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, die ook een hoofddoek draagt, werd niet uitgenodigd.

Volgens MetroTime is dat een nieuwe daad van argwaan van het leger ten opzichte van het Turkse staatshoofd dat lid is van de islamitische beweging.

5 REACTIES

 1. man dit is toch afschuwelijk!!!!!!!!!!! ulu onder ataturkun hanimi zamaninda meclise basortulu girmedimi? veyahut turbanmi neyse? girmedimi soyleyin bakalim. turkiye musluman ulkesi degilmi? neden boyle zorluk cikariyorlarki. allah hepsizininden razi olsunki vatanimizi koruyorlar maar waarom nou dit.

 2. turkije is een Moslimland en ze accepteren de vrouw van de president niet omdat ze een hoofddoek draagt.Dat zegt genoeg over turkije dat ze oordelen over uiterlijk terwijl ze haar niet eens kennen. Echt typisch Turkse mensen hey. Wel een beetje raar dat een moslimland geen vrouwen accepteren die een hofddoek dragen maar als je vraagt wat hun geloof is zeggen ze gelijk ELHAMDOLLILAH MUSLUMANIM ben boyle muslumanin ne bilim ne yapim

 3. dit soort gedrag heb je te danken aan de rotzooi dat erbakan heet. hij heeft ervoor gezorgt dat turkije verdeeld werd. milli gorusu, diyaneti, suleymancilar, takkasi tukka si (tekke) ve neler var neler. en daarom zijn er wetten gekomen om deze rotzooi mensen te weren. hoofddoek is meer een symbool geworden, het heeft niets met geloof te maken.

  biz turkus ve elhamdulillah muslumaniz ve biz bence basortulu degiliz. ben avrupa yandasi degilim, turk yandasiyim. yeteri kadar turk devletleri ile birlik kurup dunyanin en guclusu olmaliyiz, eskiler gibi…

  concreet; een hoofddoek is niet nodig om moslim te zijn…

  dat is mijn mening en weet dat niet iedereen mijn mening deeld…

  respect!
  ilker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here