Erdogan vervolgt hervormingskoers

3
2

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft vrijdag in de regeringsverklaring voor de volgende vijf jaar verdere politieke en economische hervormingen aangekondigd om Turkije dichter bij het lidmaatschap van de Europese Unie te brengen.

,,Het doel van lidmaatschap van de Europese Unie heeft onze economie een steviger basis gegeven”, zei Erdogan. Het beleid van begrotingsdiscipline wordt gehandhaafd om prijsstabiliteit te bereiken en de regering zal vastberaden voortgaan met structurele hervormingen.

Verder zal de regering democratische hervormingen doorvoeren, de grondwet herzien en ,,zero tolerance” betrachten ten aanzien van foltering. Separatisme zal krachtdadig worden bestreden.

3 REACTIES

  1. los van de complicaties die kunnen optreden, los van de politieke meningsverschillen van hoe en met wie, los van het einddoel van de EU, ondersteun ik persoonlijk deze uitgangspunenten ten zeerste.

    moslim, seculier, koerd, turk, links, alevi, sunni, armeense genocide of niet, cyprus of niet, het maakt hierin (het doel van een stabieler en democratischer Turkije) niet uit.

    Dat wordt wel een uitdaging, voor welke partij dan ook die deze doelen zou hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here