Brabander succesvol in Turkije

2
17

Voor Brabander Yorg van Bavel (33) geen American maar een Turkish dream. De gesjeesde Nederlandse student is in Turkije uitgegroeid tot een succesvolle en gerespecteerde ondernemer. Zijn huwelijk met zijn Turkse Demet (25) was een hoogtepunt schrijft De Telegraaf in een uitgebreid artikel.

“Het begon toen mijn vader een advertentie in De Telegraaf zag en een huis kocht in Turkije, in Alanya. Ik had net een aantal studies gedaan in Nederland en merkte dat ik niet kon stilzitten. Ik wilde naar het buitenland en een nieuwe taal leren. Mijn vader zei dat ik naar Alanya kon gaan om te kijken hoe het ging met de aankoop van het huis”, vertelt Yorg van Bavel aan de krant.

De makelaars in de mooie Turkse kustplaats Alanya bleken nogal amateuristisch te werken. Bovendien waren er taalproblemen. “Ze zeiden dat ze een schakel nodig hadden tussen Nederlandse kopers en hun aanbod. Toen besloot ik zelf die schakel te worden. Ik belde mijn vader op en zei dat ik wilde blijven. Binnen drie maanden leerde ik Turks. Ik ben bij een andere makelaar gaan werken, als verkoper, en uiteindelijk ben ik zelf een bouw- en makelaardijbedrijf gestart, Turnkey.”

Turkije is een uitgekomen droom voor Yorg. “Wat voor anderen een American Dream is, is voor mij een Turkish Dream. Turkije is het land waar je je kunt ontplooien. In Nederland word je zo aan banden gelegd. Er wordt een robotje van je gemaakt. Ze zijn hier in Turkije gastvrijer. Als je in Nederland onverwachts bij iemand aankomt met etenstijd, zeggen ze dat je net op het verkeerde moment komt. In Turkije gaat de deur dan wagenwijd open. Je komt op het goede moment, omdat je kunt mee-eten. Turken delen veel meer met elkaar. Ook arme Turken. Ga maar eens naar de bergen, dan zul je zien hoe gastvrij ze zijn. Hoe minder ze hebben, hoe meer ze geven. Laat mij maar lekker leven in Turkije”.

2 REACTIES

  1. heee heee eındelıjk ıets posıtıefs va een hollander dıe nıet alle turke over een kam scheert met de vooroordelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here