Europese Turken kozen massaal AKP

0
1

Na het tellen van de stemmen in Turkije, blijkt dat Europese Turken massaal op de AK-partij van premier ErdoÄŸan hebben gestemd. Dat schrijft WereldJournalisten.nl. Bijna 60 procent van het totaal aantal stemmen ging naar de AK-partij. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde van 46 procent.

Van 25 juni tot 22 juli, de dag van de verkiezingen, konden Turken die in het buitenland wonen hun stem uitbrengen bij de verschillende grensovergangen.

Een verklaring voor deze grote steun aan de AKP van de Europese Turken is vooralsnog niet gegeven. Volgens WereldJournalisten.nl kan een mogelijke reden zijn dat veel Turken in West-Europa uit het meer conservatieve deel, het oosten, van Turkije afkomstig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here