Turks voetbalproject slaat aan

0
9

VoetbalEen selectie vormen van de beste amateurvoetballers van Turkse komaf. Dat is een intitiatief van Turgay Kirilmaz. Dit team moet dan erkend worden door de KNVB, meedoen aan het WK voor allochtonen komende zomer in Amsterdam en spelen tegen Turkse profclubs in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Maar eerst en vooral wil Kirilmaz talentjes in de schijnwerpers plaatsen, zodat ze ‘misschien in aanmerking komen voor een contractje.’ Hij toert nu door het land schrijft het Algemeen Dagblad in een uitgebreid artikel.

,,Zie het maar als een steuntje in de rug,’’ zegt de spraakwaterval uit Vlaardingen. Feit is dat er bij veel eredivisieclubs tegenwoordig jongens onder contract staan met een Marokkaanse achtergrond, maar nauwelijks Turken. Dat komt omdat veel gasten die op het punt van doorbreken in Nederland staan, toch naar Turkije gaan. Soms hoor je daarna nooit meer iets van hen, slechts af en toe breken ze door.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here