Turks hof dient klacht in tegen premier

0
3

Premier ErdoganDe voorzitster van het hoogste Turkse rechtscollege, het Constitutionele Hof, heeft premier Tayyip Erdogan woensdag beschuldigd van dreigementen tegen het hof. De dreigementen zouden het gezag van de wet ondermijnen. Tulay Tugcu gaat een aanklacht indienen tegen de regeringsleider.

Erdogan, voorman van de islamitische AK-partij, omschreef dinsdag een recente uitspraak van het hof als een ,,schande”. Met het besluit maakte het hof de verkiezing van AK-kandidaat Abdullah Gül tot president van Turkije onmogelijk.

In Turkije is het verboden om staatsinstellingen te beledigen. De klacht zal vermoedelijk weinig praktische gevolgen hebben. Wel zal het Erdogans aandacht afleiden, op het moment dat hij zich voorbereidt voor parlementsverkiezingen die op 22 juli worden gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here